Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Κυνηγώντας το ουράνιο τόξο - Μόιρα Σκαρέα

  Κυνηγώντας το ουράνιο τόξο – Μόιρα Σκαρέα

  -

  Η συγγραφέας Μόιρα Σκαρέα συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο της «Κυνηγώντας το ουράνιο τόξο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Ευφροσύνης Γιαννάκενα.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η πρώτη σελίδα του βιβλίου δίνει το στίγμα της μέσης ελληνικής οικογένειας, αλλά και τροφή για σκέψη σε κάθε γονέα.

  Δούλευαν οι γονείς της, δε ζούσαν, δε χαίρονταν τίποτα, προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα. Η ζωή χανόταν και περνούσε με τη σκέψη της ευτυχίας που δεν ερχόταν ποτέ…

  Ηρωίδα του βιβλίου, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, η Μαίρη. Έχει χάσει το γέλιο της. Η ζωή της με προβλήματα, τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Οι συμμαθητές της την κρατούν σε απόσταση γιατί τη θεωρούν διαφορετική. Στο σπίτι, οι γονείς της δείχνουν δυστυχισμένοι, απορροφημένοι από τη δουλειά και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

  Ποιος θα βοηθήσει τη Μαίρη να αποκτήσει και πάλι το χαμόγελό της; Θα είναι εύκολη ή δύσκολη η διαδρομή για την ευτυχία;

  Κυνηγώντας το ουράνιο τόξο

  Ένα βιβλίο με πολλά στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, χωρίς να λείπουν όμως και τα σπουδαία μηνύματα που περνά αβίαστα στους αναγνώστες του. Πολλά παιδιά μπορεί να ταυτιστούν απόλυτα με την ηρωίδα του βιβλίου. Μαζί της, όμως, θα κάνουν ένα υπέροχο ταξίδι και θα γνωρίσουν στη διαδρομή όλα όσα χρειάζονται για να αποκτήσουν και πάλι το χαμόγελό τους.

  Η συγγραφέας, μέσα από την ιστορία και τους ήρωές της, μιλάει στα παιδιά για την αγάπη, τη συντροφικότητα, τη συνεργασία, την ομορφιά της φύσης, τη δύναμη της αισιοδοξίας, της θετικής σκέψης, αλλά τη σημασία της συγχώρεσης.

  Η ευτυχία είναι στιγμές. Είναι ένα υπέρτατο αγαθό για κάθε άνθρωπο που καθημερινά πασχίζει για να το ανακαλύψει. Πολλές φορές βρίσκεται δίπλα μας και αδυνατούμε να την αντικρίσουμε. Άλλωστε η ευτυχία για τον καθένα από εμάς σημαίνει και κάτι διαφορετικό.

  Και κάπως έτσι τελείωσε η πρώτη μέρα του ταξιδιού τους. Τουλάχιστον, ήταν πάλι μαζί και οι τέσσερις, ταλαιπωρημένες αλλά πάντα μαζί. Και αφού πέταξαν για αρκετή ώρα ακόμη, βρήκαν μια παλιά φωλιά ενός πουλιού ψηλά σε ένα δέντρο και εκεί κούρνιασαν να κοιμηθούν αγκαλιασμένες η μια δίπλα στην άλλη.

  Με το πρώτο της βιβλίο, η συγγραφέας έβαλε πολύ γερές βάσεις για να ακολουθήσουν και τα επόμενα βιβλία της. Εύχομαι να είναι εξίσου καλά με το πρώτο της.

  Περίληψη: Ένα νεραιδοκυνηγητό σε έναν κόσμο γεμάτο χρωματιστά όνειρα! Με οδηγό μας … ένα ουράνιο τόξο μπορούμε να καταφέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!.

  Στοιχεία βιβλίου

  Κυνηγώντας το ουράνιο τόξοΤίτλος: Κυνηγώντας το ουράνιο τόξο

  Συγγραφέας: Μόιρα Σκαρέα

  Εικονογράφος: Ευφροσύνη Γιαννάκενα

  Εκδόσεις: Υδροπλάνο

  Σελίδες: 76

  ISBN: 978-618-5453-18-3

  Ημ. Έκδοσης: 12/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here