Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο φίλος μου ο Άλφι - Γιώργος Μπουμπούσης

  Ο φίλος μου ο Άλφι – Γιώργος Μπουμπούσης

  -

  Από τις εκδόσεις Σαΐτης κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού, παιδοψυχολόγου και συγγραφέα Γιώργου Μπουμπούση, με τίτλο «Ο φίλος μου ο Άλφι». Απευθύνεται σε ηλικίες 5+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Ανδριάνας Ρούσσου.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο αυτό σε κάθε φίλο που κάνει ένα μικρό παιδί να χαμογελά. Τι χρειάζεται ένα παιδί για να είναι χαρούμενο; Αγάπη. Όπως όλοι άλλωστε. Αγάπη από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

  Ήρωας του βιβλίου, ένα μικρό αγόρι με κινητικά προβλήματα. Ο συγγραφέας, μέσα από την ιστορία του, δείχνει στους αναγνώστες ότι όταν υπάρχει αγάπη, στήριξη από φίλους και αποδοχή, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ακόμα και όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

  Τα πρωινά του Σαββάτου συναντώ τον Άλφι στην πισίνα. Βουτάμε παρέα στο νερό και αρχίζουμε να κολυμπάμε.

  «Πιο γρήγορα! Πιο γρήγορα! Μπορείς!» φωνάζει και γελά. 

  Κουνάω με δύναμη τα χέρια και προχωράω μπροστά.

  Ο Γιώργος Μπουμπούσης γράφει ένα βιβλίο στέλνοντας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλους. Να κάνουμε όλα τα παιδιά χαρούμενα. Μας δείχνει τον τρόπο μέσα από τον ήρωά του. Δεν είναι κάτι δύσκολο και ακατόρθωτο. Σημασία έχει να μεγαλώσουμε παιδιά με αγάπη και αυτά να την απλώσουν όπου χρειάζεται.

  Ο συγγραφέας μάς δείχνει με εύστοχο τρόπο πως μπορούμε να ενσωματώσουμε όλα τα παιδιά σε μια κοινωνία που θα έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Που θα απολαμβάνουν τις ομορφιές της ζωής και θα χαίρονται τις απλές καθημερινές στιγμές.

  Με τον Άλφι γράψαμε τις προσκλήσεις για το πάρτι γενεθλίων μου. Θα καλέσω όλα τα παιδιά. Τις μοιράσαμε στην τάξη… Θα έρθει σίγουρα και η Ιάνθη. Είμαι τόσο χαρούμενος γι’ αυτό.

  Θεωρώ ότι τα παιδικά βιβλία πρέπει να τα διαβάζουμε πρώτα εμείς και μετά τα παιδιά μας. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές –για να μην πω όλες–, εμείς οι γονείς δίνουμε στα παιδιά μας αρνητικά παραδείγματα και μιμούνται τις συμπεριφορές μας. Εμείς οι γονείς βάζουμε ταμπέλες παντού. Γεμίζουμε με εμπόδια τον δρόμο κάποιων συμπολιτών μας και τις ίδιες κινήσεις κάνουν και τα παιδιά μας απλά γιατί αυτό θεωρούν σωστό.

  Ο Γιώργος Μπουμπούσης μάς δείχνει τον τρόπο που όλα μπορούν να αλλάξουν. Μπορούμε να κάνουμε χαρούμενα πολλά παιδιά που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό λόγω κάποιας αναπηρίας. Το μόνο που χρειάζονται είναι αγάπη και μια αγκαλιά από έναν φίλο πραγματικό.

  Το βιβλίο προσφέρεται για πολλές συζητήσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς με τα παιδιά. Η εικονογράφηση είναι υπέροχη, με έντονα χρώματα που ελκύουν την προσοχή των παιδιών. Αξίζει να διαβαστεί. Αναζητήστε το. Όσο διαβάζουμε τέτοια βιβλία, υπάρχει ελπίδα ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.

  Περίληψη: Ο Άλφι είναι σούπερ ήρωας! Δίνει θάρρος και βοηθά σε όλα τον μικρό του φίλο. Οι δυο τους κάνουν τα πάντα μαζί. Η κάθε τους μέρα είναι χαρούμενη και ξεχωριστή. Όμως, έρχεται η στιγμή που τον χρειάζονται κι αλλού. Ο Άλφι πρέπει να φύγει και ο μικρός του φίλος να καταφέρει να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνον.

  Μια αισιόδοξη και τρυφερή ιστορία που βοηθά το παιδί να αναγνωρίσει την υπερδύναμη που κρύβει μέσα του και το κάνει διαφορετικό αλλά συνάμα μοναδικό υπερήρωα!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Ο φίλος μου ο ΆλφιΤίτλος: Ο φίλος μου ο Άλφι

  Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης

  Εικονογράφος: Ανδριάνα Ρούσσου

  Εκδόσεις: Σαΐτης  

  ΙSBN: 978-960-487-427-9

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here