Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο λύκος και η πεταλούδα - Χριστίνα Αποστολίδη

  Ο λύκος και η πεταλούδα – Χριστίνα Αποστολίδη

  -

  Ο λύκος και η πεταλούδα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν λίγο καιρό, ήρθε στα χέρια μου ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Μίνωας. Πρόκειται για το βιβλίο «Ο λύκος και η πεταλούδα» της συγγραφέως Χριστίνας Αποστολίδη, με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό.

  Η εξαιρετική εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Σεραφείμ Στρουμπή. Η λέξη «εξαιρετική» δεν χρησιμοποιείται τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Μια εικονογράφηση που μαγεύει τον αναγνώστη. Το κείμενο μικρό, δεν κουράζει τα παιδιά ηλικίας 3+ στα οποία απευθύνεται.

  Ήρωας της ιστορίας, ένας λύκος. Το μόνο που γνωρίζει στη μέχρι τώρα ζωή του είναι να κυνηγά. Η συνάντησή του με μια πεταλούδα θα είναι καθοριστική για εκείνον. Η πεταλούδα είναι ατρόμητη. Δεν φοβάται το λύκο, όπως τα άλλα ζώα. Καθώς εκείνη πετά, ο λύκος την ακολουθεί και τότε ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια του.

  Η πεταλούδα πετώντας οδήγησε τον λύκο σε μια σπηλιά. Εκείνος μπήκε μέσα και κοίταξε έκπληκτος.

  Το βιβλίο «ανοίγει την όρεξη» στα παιδιά για νέες ανακαλύψεις, παρατηρώντας πιο προσεχτικά ό,τι τα περιβάλλει. Είναι όμως και για μας τους ενήλικες μια αφορμή η συγκεκριμένη ιστορία, για να γίνουμε πιο παρατηρητικοί θεατές και, μαζί με τα παιδιά μας, να ανακαλύψουμε πράγματα που ποτέ δεν είχαμε προσέξει ως τώρα.

  Ο λύκος και η πεταλούδα

  Να απολαύσουμε τις ομορφιές που υπάρχουν γύρω μας, αφού συνήθως παίζουμε ένα ανελέητο κυνηγητό με τον χρόνο και δεν παρατηρούμε, δεν εξερευνούμε, δεν προσέχουμε.

  Τότε ο λύκος θυμήθηκε πάλι την πεταλούδα. Αυτή τη φορά όμως δεν άρχισε να την κυνηγά, αλλά τη ρώτησε: «Και τώρα, πεταλούδα; Πού θα πάμε τώρα;

  Πραγματικά χάρηκα την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου. Νομίζω ότι η συγγραφέας από το πρώτο της βιβλίο έβαλε ψηλά τον πήχη και στο μέλλον μάς περιμένουν εξαιρετικά αναγνώσματα.

  Περίληψη: Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα.

  Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού.

  Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίλτος: Ο λύκος και η πεταλούδα

  Συγγραφέας: Χριστίνα Αποστολίδη

  Εικονογράφος:  Σεραφείμ Στρουμπής

  Εκδόσεις: Μίνωας

  ISBN: 9786180212372

  Ημ. Έκδοσης: 24/1/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here