Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων - Alejandro Algarra

  Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων – Alejandro Algarra

  -

  Από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα κυκλοφορεί ένα βιβλίο που θα το απολαύσει όλη η οικογένεια. Αναφέρομαι στο βιβλίο «Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων» του συγγραφέα Alejandro Algarra. H πανέμορφη εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Frank Endersby.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Αν νομίζετε ότι τα παιδικά βιβλία είναι μόνο για παιδιά, τότε κάνετε λάθος. Αν πάλι θεωρείτε ότι ξέρετε τα πάντα για τα ζώα, θα σας στεναχωρήσω. Δεν γνωρίζετε παρά ελάχιστα. Αλλά μπορείτε να μάθετε πολλά διαβάζοντας ένα υπέροχο βιβλίο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

  Στο βιβλίο θα διαβάσουμε σαράντα τέσσερις διαφορετικές ιστορίες για τη ζωή αντίστοιχων ζώων. Είμαι σίγουρη ότι ανάμεσα σε αυτά τα υπέροχα ζώα θα συναντήσετε και κάποια που ίσως να έχετε ακούσει μόνο το όνομά τους, χωρίς να τα έχετε δει ποτέ, και έτσι να μην ξέρετε πώς είναι. Ακόμα όμως κι αν γνωρίζετε όλα τα ζώα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή τους που προκαλούν το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Για παράδειγμα: γνωρίζετε το ψάρι φούγκου;

  Το ψάρι φούγκου κολυμπάει πάρα πολύ αργά, αλλά δεν το νοιάζει. Έχει πολλά κρυφά όπλα. Αν κάποιο ψάρι σταθεί πολύ άτυχο και καταφέρει να το αιφνιδιάσει και να το δαγκώσει, τότε θα ανακαλύψει ότι είναι δηλητηριώδες.

  Μη μου πείτε ότι όλα όσα έγραψα τα γνωρίζατε; Δεν θα σας πιστέψω.

  Μήπως έχετε ακούσει και για τους βουφάγους; Πρόκειται για πουλιά που συμπαθούν οι ρινόκεροι. Ίσως να γνωρίζετε από τι είναι φτιαγμένα των κέρατα των ρινόκερων. Όχι;

  Ούτε και εγώ γνώριζα τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις που σας έθεσα. Στις σελίδες του βιβλίου κρύβονται όλες οι απαντήσεις, και όσα θα μάθετε είναι άκρως ενδιαφέροντα. Το κείμενο με τις πληροφορίες για κάθε ζώο είναι μικρής έκτασης και δεν κουράζει καθόλου τα παιδιά. Είναι ένας συνδυασμός απολαυστικής ανάγνωσης και γνώσης.

  Η καμήλα με μία καμπούρα ονομάζεται καμήλα-δρομέας και με δύο καμπούρες λέγεται βακτριανή.

  Ένα βιβλίο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους μικρούς αναγνώστες με τις πανέμορφες εικόνες του αλλά και τις υπέροχες ιστορίες για τα ζώα που θα διαβάσουν στις σελίδες του. Σίγουρα θα διαβαστεί πολλές πολλές φορές από μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες.

  Περίληψη: Τα ζώα είναι εκπληκτικά και πανέμορφα!
  Στις σελίδες αυτού του εξαιρετικού βιβλίου διαβάστε τις απίστευτες ιστορίες ζώων από όλο τον κόσμο και θαυμάστε τις υπέροχες έγχρωμες εικόνες. Θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ζώα που ζουν στη χώρα σας και σας συντροφεύουν στο σπίτι ή στην αυλή σας, αλλά και για παράξενα κι άγνωστα ζώα που ζουν σε χώρες μακρινές, στα βάθη των ωκεανών, στις ζούγκλες και στις σαβάνες της Αφρικής, αλλά και στα παγόβουνα του Βόρειου Πόλου.
  Ένα υπέροχο βιβλίο που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων

  Συγγραφέας: Alejandro Algarra

  Εικονογράφος: Frank Endersby

  Eκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα 

  ISBN: 978965933012

  Ημ. Έκδοσης: 09/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here