Ορυχείο αλατιού γλυπτά από αλάτι
Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου
Το ορυχείο αλατιού Wieliczka βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη στα νότια της μητροπολιτικής περιοχής της Κρακοβίας. Το ορυχείο λειτουργούσε από τον 13ο αιώνα μέχρι και το τέλος του 2007, και ήταν το δεύτερο παλαιότερο ορυχείο αλατιού στον κόσμο.

Σήμερα το ορυχείο αποτελεί διάσημη τουριστική ατραξιόν, και περιλαμβάνει δεκάδες αγάλματα και έναν ολόκληρο καθεδρικό που έχει χαραχτεί από το άλας βράχου από τους ανθρακωρύχους. Περίπου 1.2 εκατομμύρια άτομα επισκέπτονται ετησίως το τεράστιο ορυχείο αλατιού Wieliczka, που φτάνει στα 327 μέτρα βάθος και είναι πάνω από 300 χιλιόμετρα μακρύ.
Για τους τουρίστες έχει δημιουργηθεί ένα τουριστικό μονοπάτι 3.5 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει ιστορικά αγάλματα και μυθικές φιγούρες, μεταξύ άλλων του Nicolaus Copernicus, Johann Wolfgang von Goethe, Alexander von Humboldt, Dmitri Mendeleyev, Ignacy Paderewski, Robert Baden-Powell, Karol Wojtyła (Πάπας John Paul II) και του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Bill Clinton.

Τα παλιά αγάλματα σχεδιάστηκαν από τους ίδιους τους εργάτες και τα πιο σύγχρονα σχεδιάστηκαν από μοντέρνους καλλιτέχνες, ενώ όλα τα εκθέματα είναι φτιαγμένα από φυσικά πετρώματα αλατιού.
Ορυχείο αλατιού γλυπτά από αλάτι
Πηγή: taxidologio.gr
Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ