Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΜουσείαΕπίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

  Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

  -

  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Κρακοβία σχεδιάστηκε το 2007, όπου και το υπουργείο πολιτισμού καθόρισε τον διαγωνισμό για το σχεδιασμό του κτιρίου του μουσείου, επιλέγοντας το έργο των Claudia Nardi και Leonard Maria Proli.

  Οι σχεδιαστές του κτιρίου έχουν δώσει μια ιταλική προσέγγιση στο έργο τους, δίνοντας όμως έμφαση στον πολιτιστικό χαρακτήρα του τόπου. Το μουσείο χαρακτηρίζεται από τη σύγχρονη τεχνολογία, τη δομή του φωτός, αλλά και τη δομή των κτιρίων, ενώ η πρόσοψη κατά βάσει είναι γυάλινη.

  Βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο του Σίντλερ. Το μουσείο στο πρώην εργοστάσιο εμαγιέ του Όσκαρ Σίντλερ άνοιξε μόλις το 2010. Πέρα απ’ την ιστορία που το φιλμ έκανε διάσημη, ο χώρος καταλαμβάνεται απ’ την έκθεση “Η Κρακοβία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής 1939-1945”, που ξετυλίγει την ιστορία της πόλης με φωτογραφίες, βίντεο και multimedia εγκαταστάσεις.

  Το Oskar Schindler’s Enamel Factory είναι το πρώην εργοστάσιο μεταλλικών αντικειμένων που σήμερα φιλοξενεί δυο μουσεία: το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τμήματα του Ιστορικού Μουσείου της πόλης. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το εργοστάσιο του Schindler αποτελούσε ουσιαστικό μέρος της πολεμικής προσπάθειας, καθώς παρήγαγε πυρομαχικά, αλλά και ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.

  Μέχρι το 2002 το εργοστάσιο χρησιμοποιήθηκε ως εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Σήμερα αποτελεί ένα εντυπωσιακό μουσείο με πολύ σημαντικά εκθέματα.

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ