Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα - Εύη Γεροκώστα

  Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα – Εύη Γεροκώστα

  -

  Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Εύης Γεροκώστα «Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση Δήμητρας Ψυχογιού. Ανήκει στη σειρά Διαβάζω ιστορίες και απευθύνεται σε παιδιά από 6+.

  Πρόκειται για μια όμορφη και τρυφερή ιστορία αγάπης. Γραφή λυρική που κατακλύζει με όμορφες εικόνες τον αναγνώστη.

  Τον πλησίασε δειλά, ήταν πια πολύ κοντά του. Δίχως να το σκεφτεί άλλο τον αγκάλιασε σφιχτά. Είχε βρει επιτέλους το θάρρος να τον αγκαλιάσει, να του δείξει ότι όλα είναι δυνατά.

  Ένα βιβλίο που γνωρίζει στα παιδιά τη δύναμη της αγάπης και της προσφοράς. Με έναν ευφάνταστο τρόπο, η συγγραφέας παραθέτει τη δική της εκδοχή για τη δημιουργία των ονείρων.

  Με την ελπίδα οι μικροί αναγνώστες να κατανοήσουν τη σημασία των ονείρων στη ζωή μας και τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν προκειμένου ο κόσμος μας να αποκτήσει χρώμα κι ομορφιά και να γίνει καλύτερος.

  Για ώρες κοιμήθηκε ο Ήλιος. Μόλις ξύπνησε, έψαξε πλάι του το Σύννεφο. Τίποτα. Κατάλαβε τότε πως δεν μπορούσε να το έχει κοντά του, μπορούσε όμως να το συναντά κάθε φορά που θα έκλεινε τα μάτια του…

  Περίληψη: Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα – Εύη Γεροκώστα

  Ένα αλληγορικό παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης. Ένα παραμύθι που προσπαθεί να εξηγήσει τη γέννηση των ονείρων. Το μικρό σύννεφο αγαπάει τον ήλιο, που μέσα στον εγωισμό του το διώχνει μακριά, για να μην του κρύβει την ομορφιά του. Όταν κάποια στιγμή ο ήλιος μετανιώνει και αποζητάει το σύννεφο, ανακαλύπτει ότι μόνο όταν κοιμάται μπορεί να ονειρεύεται τις στιγμές που πέρασαν μαζί.

  Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Πώς γεννήθηκαν τα όνειραΤίτλος: Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα

  Συγγραφέας: Εύη Γεροκώστα

  Εικονογράφος: Δήμητρα Ψυχογιού

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Σελίδες: 48

  ISBN: 978-960-455-712-7

  Ημ. Έκδοσης: 18/01/10

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here