Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου - Karine-Marie Amio

  Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου – Karine-Marie Amio

  -

  Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου, της συγγραφέως Καρίν-Μαρί Άμιο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Πρόκειται για ένα υπέροχο, τρυφερό παραμύθι με πρωταγωνιστή τον μπαμπά Αρκούδο, που τρέχει να επιστρέψει στο σπίτι για να δώσει πολλά φιλιά στα εφτά αρκουδάκια του. Παίζει μαζί τους, γνωρίζει κάθε συνήθειά τους, κι όταν αποκαμωμένα πέφτουν να κοιμηθούν, ο μπαμπάς Αρκούδος κάθεται να ξεκουραστεί. Αλλά τα αρκουδάκια ανήσυχα τον ζητούν, κι ο μπαμπάς τρέχει δίπλα τους για να καθησυχάσει κάποιο ή για να δώσει ακόμα ένα φιλί σε κάποιο άλλο.

  Άλλη μια μέρα στη δουλειά τελείωσε. Ο μπαμπάς Αρκούδος
  στο σπίτι γυρνά. Άκρη! Άκρη!

  Κι όταν πιστεύει πως κοιμήθηκαν, προσπαθεί να χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας, μα πάλι τα αρκουδάκια τρέχουν κοντά του. Η κούραση του πατέρα προκαλεί ένταση και φωνές, αλλά τα αρκουδάκια φροντίζουν τον μπαμπά τους. Το ένα του φέρνει τις παντόφλες, το άλλο του δίνει το κουβερτάκι του και όλα προσπαθούν να τον ξεκουράσουν, δείχνοντας με μοναδικό τρόπο την αστείρευτη αγάπη τους για τον ήρωά τους.

  Τα αστεία ακούει του Λεωνίδα,
  φτιάχνει ένα κοτσιδάκι στην Αιμιλία,
  κοιτάζει τις ζωγραφιές του Θοδωρή
  και γαργαλάει το μωράκι της Λιλής.

  Σ’ αυτό το βιβλίο, κύριο λόγο έχει ο μπαμπάς. Όταν ο γιος μου με ρώτησε γιατί λείπει η μαμά τους, μου δόθηκε η ευκαιρία να του εξηγήσω πως κάποιες φορές κάποια παιδάκια έχουν μόνο μπαμπά ή μόνο μαμά. Οι οικογένειες δεν έχουν πάντα τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε. Μέσα από την όμορφη αυτή ιστορία, τα παιδιά αναγνωρίζουν και τον σπουδαίο ρόλο που παίζει ο πατέρας μέσα στην οικογένεια. Μπορεί να εργάζεται αλλά, παράλληλα, να αφιερώνει χρόνο για παιχνίδια και τρυφερές αγκαλιές με τα παιδιά του.

  Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ

  Τα παιδιά δεν θέλουν πολλά. Θέλουν δίπλα τους γονείς τους, για να νιώθουν ασφάλεια. Οι γονείς τους είναι το κέντρο του κόσμου τους. Θέλουν να υπάρχει πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά γι’ αυτά, να είναι κοντά τους όταν έχουν ανησυχία, να παίζουν, να τους διαβάζουν βιβλία, να ξέρουν ότι είναι πάντα δίπλα τους όπου τους χρειαστούν. 

  Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου είναι ένα βιβλίο που τονίζει τον σημαντικό ρόλο του πατέρα στη ζωή του παιδιού, του δικού του σούπερ ήρωα.

  Περίληψη: Ήρθε το βράδυ ξανά, ώρα για πολλά, πολλά φιλιά!

  Ο μπαμπάς Αρκούδος έχει φιλάκια

  να μοιράσει στα εφτά μικρά του αρκουδάκια.

  Τι δουλειά κι αυτή του μπαμπά,

  μα και τι ευτυχία και χαρά!

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου

  Συγγραφέας: Amio Karine – Marie

  Εκδόσεις: Μίνωας

  ISBN: 9786180214857

  Αριθμός Σελίδων: 32

  Έτος Έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here