Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ένα γράμμα για τον αρχηγό - Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

  Ένα γράμμα για τον αρχηγό – Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

  -

  Ένα γράμμα για τον αρχηγό 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Εύης Τσιτιρίδου- Χριστοφορίδου Ένα γράμμα για τον αρχηγό” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου. Ανήκει στη σειρά Διαβάζω ιστορίες και απευθύνεται σε ηλικίες 8+.

  Ένα γράμμα για τον αρχηγόΟ Άρης, ο ήρωας της συγγραφέως, θέλει πάντα να είναι αρχηγός. Δεν δέχεται να χάσει τα πρωτεία από κανέναν συμμαθητή του, αφού πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος σε όλα μέσα στη τάξη. Αν κάποιος το αμφισβητήσει, ο Άρης του κάνει τη ζωή δύσκολη.

  Γενικά ο ήρωάς μας δεν τα πάει πολύ καλά με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, αλλά ούτε και με την υπομονή. Επειδή όμως όλα μπορούν να αλλάξουν σε αυτή τη ζωή, ο Άρης θα βρει το μάστορά του. Ακούει στο όνομα Έλενα και είναι το μόνο κορίτσι στην τάξη που του αρέσει.

  Τον καλεί στο πάρτι της αλλά με τον δικό της όρο. Θα δεχτεί ο Άρης τον όρο της Έλενας; Θα γίνει αυτό το πάρτι η αφορμή για να διορθώσει τη συμπεριφορά του προς τους άλλους;

  Εμένα μου έτυχε να είμαι ζευγάρι με την Ειρήνη. Τζίφος! Δυσκολεύτηκα πολύ να παρακολουθήσω τις κινήσεις της. Δε μ’αρέσουν τα παιχνίδια σε αργή κίνηση, γιατί είμαι σπίθα, που λέει κι η μαμά μου. Εγώ να παραστήσω τη χελώνα; Αδύνατον! Όχι απλά λαγός, πύραυλος θέλω να είμαι!

  Μια ιστορία ευφάνταστη, απολαυστική και με χιούμορ, μας προσφέρει σε αυτό το βιβλίο η Εύη Τσιτιρίδου- Χριστοφορίδου. Φροντίζει μέσα από τον ήρωά της να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν την ίδια συμπεριφορά με τον Άρη, να καταλάβουν τις ζαβολιές που κάνουν σε βάρος των συμμαθητών και φίλων τους και να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες θα βρουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με βάση την ιστορία που διάβασαν.

  Τα παιδιά γελούσαν μαζί μου γιατί έκανα τα δικά μου, ενώ η Ειρήνη εκνευρίστηκε και δήλωσε ότι προτιμά να γίνει με άλλο αγόρι ζευγάρι. Δε θα σκάσω κιόλας. Μισή μερίδα και μας κάνει την ακατάδεκτη! Στο διάλειμμα την παραφύλαξα και της έβαλα τρικλοποδιά. Έφαγε μια τούμπα και μάτωσε το γόνατό της – δε θυμάμαι αν ήταν το δεξί ή το αριστερό.

  Περίληψη: Ένα γράμμα για τον αρχηγό Ο Άρης δεν είναι ένα συνηθισμένο τριτάκι στο δημοτικό. Είναι και ο Πρώτος, είναι Αρχηγός, είναι ο Άρης ο Λιοντάρης με τ’ όνομα! Αν, μάλιστα, τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την αρχηγία του, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και τότε αρχίζουν τα κλάματα και τα προβλήματα των συμμαθητών του και τα άγχη και οι πονοκέφαλοι των δασκάλων του…

  Ένα γράμμα για τον αρχηγό

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Ένα γράμμα για τον αρχηγό

  Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου

  ISBN: 978-618-03-1564-6

  Σελίδες: 72

  Ημερομηνία Έκδοσης: 08/11/2018

  Επεξεργασία εικόνας:Παναγιώτα Γκουτζουρέλα 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here