Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής - Τζένη Κουτσοδημοπούλου

  Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής – Τζένη Κουτσοδημοπούλου

  -

  Το πρώτο βιβλίο «Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής» της σειράς Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας της συγγραφέως Τζένης Κουτσοδημοπούλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η εικονογράφηση είναι της Λίλας Καλογερή. Συνιστάται για παιδιά άνω των 8 ετών.

  Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  «Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής». Ένα ανάγνωσμα που μας ταξιδεύει ως την… Ιαπωνία! Τι σχέση μπορεί να έχει ένας σαμουράι με ένα εξαιρετικά πολύτιμο σπαθί; Μια ιστορία γεμάτη δράση και περιπέτεια που θα κεντρίσει την περιέργεια των παιδιών, θα οξύνει την κριτική τους σκέψη και θα εμπλουτίσει τις γνώσεις τους, με αξίες ζωής και πολύτιμες αναγνωστικές εμπειρίες.

  «Να έρθω κι εγώ; Σε παρακαλώ, μαμά!»

  «Δεν πηγαίνω για διακοπές, Μίκα! Πηγαίνω για δουλειά!».

  «Δεν θα είμαι στα πόδια σου. Μου το είχες υποσχεθεί ότι θα με έπαιρνες στο επόμενο ταξίδι σου».

  «Θα τρέχω όλη μέρα με τον κύριο Τσουκάσα».

  Η μητέρα της Μίκα πηγαίνει ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ιαπωνία και το κορίτσι καταφέρνει να την πείσει να την πάρει μαζί παρά τις πολλές υποχρεώσεις της δουλειάς της. Στο Κιότο και στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και των εκατόν δέκα ενεργών ηφαιστείων. Με το όρος Φούτζι, με το μουσείο Μάνγκα και σαμουράι. Το ταξίδι στην Ιαπωνία θα αποκτήσει απίστευτο ενδιαφέρον, αν οι πρωταγωνιστές μας λύσουν και το μυστήριο του πολύτιμου σπαθιού των σαμουράι Honjo Masamune.

  Δεν είναι μόνο ότι η Μίκα θα έμπαινε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο, ούτε ότι θα γλίτωνε το χωριό φέτος το Πάσχα. Φάνταζε σαν όνειρο ότι θα πήγαινε στην πηγή των μάνγκα.

  Η συγγραφέας στο βιβλίο «Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής» συνδυάζει δράση και αγωνία στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέσα απ’ τη συγκεκριμένη σειρά κάνουμε ταξίδια στον κόσμο, μαθαίνουμε γεωγραφία με την εφαρμογή Πορτολάνος, επισκεπτόμαστε νοερά διάφορες μεγάλες πόλεις, ενώ παράλληλα ξεδιαλύνουμε ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές παιδιά.

  Στο βιβλίο «Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής», σε κάθε ιστορία ο αναγνώστης περιηγείται στα εμβληματικά τοπόσημα της αντίστοιχης τοποθεσίας, γνωρίζει τα πολιτισμικά στοιχεία της (κουλτούρα, διατροφή, ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες), κοινωνώντας την ταυτότητα της πόλης/χώρας αποκλειστικά μέσα από τη ροή της πλοκής. Στο τέλος υπάρχει ένα ειδικό παράρτημα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία για κάθε περιοχή. 

  Περίληψη: Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή «Πορτολάνος» λύνουν παράξενα μυστήρια! Η Μίκα πληκτρολόγησε Κιότο στην εφαρμογή Πορτολάνος και αμέσως κόκκινες σημαίες γέμισαν την οθόνη. Το βλέμμα της στάθηκε σε μία: «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το πολύτιμο σπαθί των σαμουράι Honjo Masamune κρύβεται στο Κιότο. Δίνεται αστρονομική αμοιβή σε όποιον το παραδώσει». Αυτό ήταν…

  Το ταξίδι στην Ιαπωνία αποκτούσε απίστευτο ενδιαφέρον. Μαζί με τους φίλους της, τον Ακίρα και τον Χαρούτο, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο. Άραγε θα βρουν το σπαθί Honjo Masamune; Και τι σχέση έχει ο τελευταίος σαμουράι; Και αλήθεια, τι είναι το κεράσι της ζωής; Γίνετε κι εσείς Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, εξερευνήστε την Ιαπωνία του χθες και του σήμερα και ζήστε μια συναρπαστική περιπέτεια!

  Στοιχεία βιβλίου

  Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής - Τζένης Κουτσοδημοπούλου Τίτλος: Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής

  Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημοπούλου

  ISBN: 978-618-220-011-7

  Σελίδες: 112

  Ημερομηνία έκδοσης: 16/11/2022

  Εκδόσεις: Διόπτρα

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ