Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Επάγγελμα Τέρας - Μαίρη Τσόγκα

  Επάγγελμα Τέρας – Μαίρη Τσόγκα

  -

  Επάγγελμα Τέρας

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το νέο βιβλίο της συγγραφέως Μαίρης Τσόγκα, με τίτλο «Επάγγελμα Τέρας». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Θ.Μιμηλάκη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+.

  Ο ήρωας της συγγραφέως είναι ένα τέρας τρομερό και φοβερό. Όμως κάποια στιγμή, η εταιρία παραγωγής όπου εργάζεται του ανακοινώνει ότι το επάγγελμά του δεν έχει πια ζήτηση. Έτσι το τέρας μένει άνεργο.

  Άρχισα να ψάχνω τις αγγελίες για δουλειά. Τίποτα. Κανείς δεν ζητούσε να προσλάβει ένα κανονικό τέρας. Σαν να μη χρειαζόμουν πουθενά, ούτε καν για μπαμπούλας. Κάθε πρωί άνοιγα τον υπολογιστή και τις εφημερίδες και έψαχνα, αλλά μάταια. Ρώτησα γνωστούς, φίλους, συγγενείς, παλιούς συναδέλφους, κανείς δεν είχε κάτι για μένα, κάτι αληθινά τερατώδες.

  Ξεκινά αναζήτηση νέας εργασίας, όμως όλες οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Μέχρι που διαβάζει μια αγγελία που ζητούσε εκφωνητή παραμυθιών. Στέλνει αμέσως δείγμα με τη φωνή του και ίσως δεν θα το πιστέψετε, αλλά ο ήρωάς μας προσλαμβάνεται και ξεκινά ηχογραφήσεις. Μια δουλειά που την κάνει από το σπίτι του, ηχογραφώντας τα παραμύθια και στέλνοντάς τα στο ραδιοφωνικό σταθμό.

  Μια μέρα όμως λαμβάνει ένα μέιλ όπου ο ιδιοκτήτης του σταθμού τον καλεί σε πάρτι για την επιτυχία της εκπομπής του. Πώς θα εμφανιστεί όμως στο πάρτι αφού κανένας δε γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα; Μήπως κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι χωρίς δουλειά;

  Είχα πέσει σε κατάθλιψη. Αν με έβλεπε κανείς, μόνο τρόμο δε θα του προκαλούσα. Κλείστηκα στο σπίτι μου και δεν έβγαινα καθόλου. Περνούσα τις ώρες μου διαβάζοντας Βιογραφίες Μεγάλων Τεράτων, παραμύθια με τέρατα και άλλα μαγικά πλάσματα και βλέποντας ταινίες με Τερατώδεις Μορφές του Κινηματογράφου.

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία έγραψε η συγγραφέας Μαίρη Τσόγκα, που αναφέρεται στη διαφορετικότητα και στα στερεότυπα που ισχύουν δυστυχώς στην κοινωνία. Οι άνθρωποι κρίνουν πάντα τους άλλους από την εξωτερική τους εμφάνιση, επιφανειακά, χωρίς να ενδιαφέρονται να γνωρίσουν αυτά που κρύβει η ψυχή τους. Πόσα τέρατα με αγγελική μορφή δε συναντάμε όμως καθημερινά, όπως αναρωτιέται και η συγγραφέας;

  Στο βιβλίο Επάγγελμα Τέρας αναφέρεται και η ανεργία. Ένα φαινόμενο με μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Κάθε τέλος όμως μπορεί να σημαίνει μια νέα αρχή. Εκεί που όλα μπορεί να μας φαίνονται μαύρα και χωρίς να διακρίνουμε φως στο σκοτάδι, κάτι νέο μπορεί να προκύψει και να μας οδηγήσει σε νέους δρόμους που ούτε καν είχαμε φανταστεί.

  Μια ιστορία έξυπνη, τρυφερή, με χιούμορ και άκρως απολαυστική, θα διαβάσετε στο βιβλίο «Επάγγελμα τέρας» και είμαι σίγουρη ότι μια φορά δε θα είναι αρκετή. Το πεντάμορφο τέρας θα σας γοητεύσει και σίγουρα θα θελήσετε να διαβάσετε και πάλι την ιστορία του.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, θα βρείτε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν ψυχαγωγία και μάθηση.

  Περίληψη: Ένα τέρας φοβερό, που κάνει επιτυχημένη καριέρα τρομάζοντας τους πάντες, μένει ξαφνικά… άνεργο. Τι δουλειά όμως μπορεί να κάνει ένα τέρας όταν κανείς δεν το χρειάζεται και όλοι τρέμουν μπροστά του; Χάρη σε ένα κρυφό του χάρισμα, θα καταφέρει να αλλάξει επάγγελμα και ζωή και να γνωρίσει την αγάπη και το θαυμασμό. Μέχρι τη στιγμή που πρέπει να εμφανιστεί στο πάρτι που διοργανώνει ο νέος εργοδότης του. Θα ρισκάρει να βρεθεί και πάλι μόνο και άνεργο; Και θα αντέξουν οι άλλοι την αλλαγή και την αλήθεια;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Επάγγελμα ΤέραςΤίτλος: Επάγγελμα Τέρας

  Συγγραφέας: Μαίρη Τσόγκα

  Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Σελίδες: 56

  ISBN:  978-618-03-1734-3

  Ημ. Έκδοσης: 21/03/19

  Επεξεργασία εικόνας: Μ. S. Liove 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here