Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας τα Ιωάννινα

  Γνωρίζοντας τα Ιωάννινα

  -

  Γνωρίζοντας τα Ιωάννινα

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στο σημερινό κυριακάτικο ταξίδι μας μένουμε Ελλάδα, και θα επισκεφτούμε μια πανέμορφη πόλη: τα Ιωάννινα. Ό,τι πρέπει λοιπόν για μια φθινοπωρινή απόδραση, για καφέ δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, για μια βόλτα στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί σε λίμνη στην Ευρώπη.

  Γνωρίζοντας τα Ιωάννινα

  Η πόλη, εκτός από τα πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα για κάθε επισκέπτη, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, εξαιτίας των φοιτητών του πανεπιστημίου της, που ιδρύθηκε το 1970. Τα Ιωάννινα όμως έχουν θέσει και υποψηφιότητα για την ανάδειξή τους σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Εμείς το ευχόμαστε ολόψυχα.

  Πολλά είναι τα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς μόλις φτάσει στα Ιωάννινα. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, το Κάστρο των Ιωαννίνων και το Σπήλαιο του Περάματος.

  Θα επισκεφτούμε το νησάκι της λίμνης, αλλά και το σπίτι του Αλή Πασά, καθώς και το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Μην ξεχνάμε ότι τα Γιαννιώτικα είδη λαϊκής τέχνης είναι πραγματικά αριστουργήματα, γνωστά σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Θα κάνουμε μια βόλτα δίπλα στη λίμνη, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και είναι ηλικίας 26.000 ετών. Θα απολαύσουμε τον καφέ ή ένα από τα υπέροχα Γιαννιώτικα γλυκά με θέα τη λίμνη, και θα σας παρουσιάσουμε τα βιβλία που επιλέξαμε για σας με φόντο τα Ιωάννινα.

  Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here