Η τάξη που νίκησε την κρίση 

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο του Γιώργου Μπουμπούση «Η τάξη που νίκησε την κρίση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σε εικονογράφηση Θανάση Γκιόκα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Πρόκειται για το πιο αισιόδοξο παιδικό βιβλίο που έχω διαβάσει.

Ο κύριος Αντώνης, ένας χαρισματικός δάσκαλος της τετάρτης τάξης, μαζί με τους μαθητές του, καταφέρνουν να ξεγελάσουν την οικονομική κρίση, που έχει φέρει πολλές αλλαγές στη ζωή μικρών και μεγάλων. Βρίσκουν τρόπους να ομορφαίνουν τη ζωή, να χαμογελούν και να δίνουν λύσεις σε ότι πρόβλημα προκύπτει εξαιτίας του τέρατος που λέγεται οικονομική κρίση.

«Ο Άγιος Βασίλης με το μεγάλο του χαμόγελο, την καλή του καρδιά, την αισιοδοξία του, την αγάπη που δίνει και παίρνει από τα παιδιά, κατορθώνει να κρατά μακριά την κρίση».

«Αυτά δεν είναι όπλα!, φώναξε τότε απογοητευμένος ο Θωμάς».

«Όπλο δεν είναι μόνο ό, τι μας σκοτώνει Θωμά, αλλά και ό, τι μας κάνει πιο δυνατούς. Και πίστεψέ με, το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η καλή καρδιά και η αγάπη φτάνουν και περισσεύουν για να νικήσουμε την κρίση».

Η τάξη που νίκησε την κρίσηΜέχρι και παράσταση ανεβάζουν τα παιδιά, με τη βοήθεια κάποιων δασκάλων, για να δώσουν ένα μάθημα σε όλους τους μεγάλους που έχουν τρομοκρατεί από την κρίση και έχουν χάσει πια το χαμόγελό τους.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί πρώτα από τους ενήλικες για να κατανοήσουν ότι η οικονομική κρίση δεν είναι ανίκητη! Αν υπάρχει διάθεση, αγάπη και χαμόγελο όλα μπορούν να συμβούν.

Περίληψη: Και τώρα; Ποιος θα εξηγήσει στον μικρό Νικηφόρο ποια είναι αυτή η “κρίση” που έχει εγκατασταθεί φαρδιά πλατιά στο σπίτι του τον τελευταίο καιρό, αναστατώνοντας τη ζωή του και προκαλώντας ανησυχία και θλίψη στους γονείς του; Τι σχέση έχει άραγε με τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και τα παραμύθια της θείας Καίτης; Ο Νικηφόρος θα ξεκινήσει το δικό του “ταξίδι”, για να γνωρίσει καλύτερα και να αντιμετωπίσει το “τέρας της κρίσης”! Μέσα από καθημερινές καταστάσεις θα μάθει, με τρόπους που μόνο τα παιδιά γνωρίζουν, όλα όσα οι μεγάλοι προσπαθούν να του κρύψουν. Με τη βοήθεια ενός χαμογελαστού δασκάλου, μιας “παράξενης” θείας από τη Χίο και πολλών άλλων προσώπων, ο Νικηφόρος μαζί με την τάξη του θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι σημαίνει “κρίση” αλλά και πώς αντιμετωπίζεται. Θα καταφέρουν τα παιδιά να τη “νικήσουν” και να πείσουν τους μεγάλους να μη στενοχωριούνται; Θα μπορέσουν να μεταφέρουν στους γύρω τους το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, που το έχουν τόσο ανάγκη;

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Η τάξη που νίκησε την κρίση

Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

ISBN: 978-960-563-012-6

Σελίδες: 144

Εικονογράφος: Θανάσης Γκιόκας

Έτος κυκλοφορίας: 2012

Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here