Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η Κλεμμένη Σκάλα - Φανή Σέρογλου - Χριστίνα Κωνσταντινίδου

  Η Κλεμμένη Σκάλα – Φανή Σέρογλου – Χριστίνα Κωνσταντινίδου

  -

  «Η κλεμμένη σκάλα» είναι η δεύτερη περιπέτεια της ομάδας ΑΤΛΑΣ. Συγγραφείς του βιβλίου οι κυρίες Φανή Σέρογλου και Χριστίνα Κωνσταντινίδου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα, ενώ η εικονογράφησή του έγινε από τη Δωροθέα Λούκρη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Νομίζω ότι πρέπει να σας συστήσω την ομάδα ΑΤΛΑΣ πριν σας γράψω για τη δεύτερη περιπέτειά τους. Είναι μια ερευνητική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2003 με σκοπό το άνοιγμα των φυσικών επιστημών στην κοινωνία. Μέσα από τη σειρά βιβλίων που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα, δίνεται η ευκαιρία στο νεανικό αναγνωστικό κοινό να γνωρίσει επιστημονικές ιδέες και θεωρίες με έναν τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό.

  Ο Βασίλης, η Φανή, ο Οδυσσέας και η Ζωή αποτελούν την ομάδα ΑΤΛΑΣ και σε κάθε βιβλίο μάς προσκαλούν να ζήσουμε μαζί τους μια νέα περιπέτεια.

  Αυτή τη φορά, οι τέσσερις φίλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια για το ποιος είναι πραγματικά ο νικητής του διαγωνισμού (σχεδιασμός κεντρικής σκάλας του κτιρίου) που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και συγκεκριμένα η διευθύντρια του μουσείου, η Σμαραγδένια.

  Στο μεταξύ, η Ροδούλα, μια εξαιρετική και γνωστή στην πόλη σχεδιάστρια με πολλές γνώσεις, ήταν κλεισμένη στο εργαστήριό της μέρες και νύχτες, μελετώντας βιβλία και προσπαθώντας να δημιουργήσει το καλύτερο σχέδιο για τη σκάλα, όπως ζητήθηκε από τη Σμαραγδένια.

  Η ομάδα ΑΤΛΑΣ γνώριζε τη Ροδούλα. Σε μια συνάντησή τους, η σχεδιάστρια τούς είχε εμπιστευτεί το σχέδιο που είχε ετοιμάσει για τον διαγωνισμό. Πώς βρέθηκαν όμως τα σχέδιά της σε άλλους σχεδιαστές;

  Το μυστήριο καλείται να εξιχνιάσει η ομάδα ΑΤΛΑΣ.

  Τα παιδιά της ομάδας ΑΤΛΑΣ εκείνη ακριβώς τη στιγμή αντάλλαξαν μεταξύ τους βλέμματα γεμάτα αγωνία. Η Ζωή ψιθύρισε στους φίλους της: «Ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια!».

  Έχοντας διαβάσει και τα δύο βιβλία της σειράς, ομολογώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά, που δεν έχει να ζηλέψει από τις μεταφρασμένες σειρές παιδικών βιβλίων που οι ήρωές τους μπλέκονται σε περιπέτειες και εξιχνιάζουν μυστήρια. Εξαιρετική είναι και η εικονογράφηση της Δωροθέας Λούκρη, που έχει δημιουργήσει μοναδικές εικόνες, τόσο ζωντανές, που νομίζεις ότι οι ήρωες του βιβλίου είναι έτοιμοι να σου μιλήσουν.

  Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ομάδα ΑΤΛΑΣ έχει δημιουργήσει και ιστοσελίδα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό, αφηγήσεις και διάφορες δραστηριότητες, που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν με τρόπο απολαυστικό και καθόλου βαρετό.

  Απόλαυσα την ανάγνωση του βιβλίου και δεν σας κρύβω ότι έμεινα πολλή ώρα στην ιστοσελίδα της ομάδας. Αν θέλετε και εσείς να εξιχνιάσετε μυστήρια συντροφιά με την ομάδα ΑΤΛΑΣ, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γράφημα.

  Ανυπομονώ και για τα επόμενα βιβλία.

  Περίληψη: Η Σμαραγδένια, διευθύντρια ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αποφασίζει να κάνει έναν μεγάλο διαγωνισμό. Το έπαθλο είναι σπουδαίο και οι υποψηφιότητες πολλές. Τι θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τη Σμαραγδένια; Τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία η ομάδα ΑΤΛΑΣ; Ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι ίδιος με το άτομο που θα πάρει το πραγματικό έπαθλο; Τα παιδιά της ομάδας ΑΤΛΑΣ μπλέκονται σε ένα κουβάρι μυστικών και αποκαλύψεων με κυρίαρχο θέμα μια σκάλα, μια κλεμμένη σκάλα…

  Η Κλεμμένη σκάλα – Φανή Σέρογλου – Χριστίνα Κωνσταντινίδου

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η κλεμμένη σκάλα

  Συγγραφείς: Φανή Σέρογλου – Χριστίνα Κωνσταντινίδου

  Εικονογράφος: Δωροθέα Λούκρη

  Εκδόσεις: Γράφημα

  ISBN: 978-618-5271-71-8

  Έτος έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα 

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here