Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Jean-Paul Sartre - Simone De Beauvoir

  Jean-Paul Sartre – Simone De Beauvoir

  -

  Jean-Paul Sartre – Simone De Beauvoir

      Δύο ευθυγραμμισμένες ψυχές

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο Γάλλος φιλόσοφος και η Γαλλίδα συγγραφέας και φεμινίστρια, γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο της ΣορβόννηςΕκείνος δεν διέθετε όμορφα χαρακτηριστικά, αλλά ένα ιδιαίτερο πνεύμα που γοήτευσε τη Σιμόν. Εκείνη προερχόταν από πλούσια οικογένεια και ήταν ιδιαίτερα όμορφη.

  Η σχέση τους βασίστηκε στην απόλυτη ελευθερία. Χωρίς γάμο, παιδιά και συμβιβασμούς. Είχαν τα ίδια πάθη, ταξίδευαν πολύ, διάβαζαν τα ίδια βιβλία, είχαν τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις.

  Αχώριστοι πάνω από μισό αιώνα, και οι δύο μαζί αμφισβήτησαν τις κοινωνικές και πολιτισμικές συμβάσεις του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσαν, το οποίο θεωρούσαν μεγαλοαστικό και ρηχό (μπουρζουά) ως προς τον τρόπο ζωής και σκέψης. Η Σιμόν θαύμαζε τον Σαρτρ και τον βοήθησε να αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η Σιμόν έβαλε στα βιβλία της πολλά στοιχεία της σχέσης τους.

  Μια σχέση ελεύθερη σε μια εποχή που επικρατούσε σεμνοτυφία και τυπικότητα. Εκείνοι επέλεξαν να ζουν χωρίς συμβάσεις και δεσμεύσεις, αλλά μιλούσαν ανοιχτά ο ένας στον άλλον για τις νέες σχέσεις τους χωρίς να ψεύδονται.

  Αχώριστοι μέχρι το τέλος της ζωής τους.

  Jean-Paul Sartre – Simone De Beauvoir

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here