Τετάρτη, 1 Μαρτίου, 2023
More

  Καλοσύνη – Alison Green

  -

  Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο «Καλοσύνη» που έγραψε η Alison Green και μετέφρασε η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη. Απευθύνεται σε ηλικίες 3+ ετών.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Τριάντα οκτώ εικονογράφοι πρoσέφεραν αφιλοκερδώς τις εικόνες τους για να μιλήσουν σε όλο τον κόσμο για την καλοσύνη. Ανάμεσα στους εικονογράφους και ο γνωστός μας Αxel Sheffler (Γρούφαλο, Ξυλαράκης) που, εκτός από την εικόνα του, προλογίζει το βιβλίο. Μας συστήνει τη φιλανθρωπική οργάνωση Three Peas όπου είναι χορηγός και σκοπό έχει να βοηθά τους πρόσφυγες που ζουν κάτω από απελπιστικές συνθήκες.

  Το βιβλίο υπενθυμίζει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, ότι μπορούμε με απλές πράξεις να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. 

  Υπάρχουν πολλοί και καλοί τρόποι για να δείξουμε την καλοσύνη μας. Μπορούμε να ακούμε τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν είναι λυπημένοι. Μπορούμε να τους αγκαλιάσουμε, όταν νιώθουν μοναξιά. 

  Το κείμενο σε κάθε σελίδα είναι μικρής έκτασης, αφού απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Κείμενο και εικόνες αλληλοσυμπληρώνονται και δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Το βιβλίο προωθεί την ενσυναίσθηση, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Ξεχειλίζει από θετική ενέργεια και ελπίδα. 

  Ο καθένας μας είναι καλός σε διαφορετικά πράγματα, οπότε ας δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να λάμψουν. 

  Μικρές πράξεις που μοιάζουν ασήμαντες στα μάτια πολλών, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, μια γλυκιά λέξη, δεν κοστίζουν τίποτα αλλά για κάποιους συνανθρώπους μας είναι ολόκληρος θησαυρός. 

  Αξίζει να το διαβάσουμε. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις βοηθούν τη φιλανθρωπική οργάνωση Three Peas να συνεχίσει τη στήριξη των προσφύγων. 

  Περίληψη: Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με μυριάδες θετικές και αισιόδοξες ιδέες. Θα βρείτε από Βάζα Καλοσύνης μέχρι εγκάρδια σφιχταγκαλιάσματα. Και θα δείτε πως πάντα υπάρχουν τρόποι να βοηθάτε ώστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, ακόμα κι αν είστε μικροί ή λίγο ντροπαλοί. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι είναι καλοί. Πώς μπορούμε να τον κάνουμε πραγματικότητα; Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί στη φιλανθρωπική οργάνωση Three Peas.

  Στοιχεία βιβλίου

  Καλοσύνη - Alison GreenΤίτλος: Καλοσύνη

  Συγγραφέας: Alison Green

  Eικονογράφος: Αxel Sheffler

  Μεταφραστής: Αργυρώ Πιπίνη

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  ΙSBN: 978-618-01-3278-6

  Σελίδες: 48

  Ημερομηνία έκδοσης: 06/02/2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ