Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Κουκλομύθοι Αισώπου - Ξανθή Ταβουλαρέα

  Κουκλομύθοι Αισώπου – Ξανθή Ταβουλαρέα

  -

  Ένα ιδιαίτερο βιβλίο ήρθε στα χέρια μου πριν λίγες μέρες. Πρόκειται για το βιβλίο «Κουκλομύθοι Αισώπου» της σκηνοθέτριας, ηθοποιού και συγγραφέως Ξανθής Ταβουλαρέα, που κυκλοφορεί από το Θέατρο Ρέον.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο περιλαμβάνει επτά μύθους του Αισώπου από τους πολύ γνωστούς, με τη μορφή σεναρίου για θέατρο.  «Ο Λαγός και η Χελώνα», «Το λιοντάρι και ο ποντικός», «Η αλεπού και το κοράκι», «Η χελώνα που ήθελε να πετάξει», «Ο λαίμαργος ποντικός», «Το κουνούπι και το λιοντάρι» και «Το γέρικο λιοντάρι και η αλεπού».

  Μπορεί να είναι γραμμένο με τη μορφή σεναρίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαβαστεί σαν ένα κανονικό βιβλίο.

  Χελώνα: Ανόητε λαγέ. Ανόητε λαγέ. Αλλά πάντα τέτοιος ήσουν. Με κοροϊδεύεις τόσο καιρό για το αργό μου βάδισμα. Από την περασμένη άνοιξη γελάς μαζί μου και μου σκαρώνεις τραγουδάκια, να τα λες στο δάσος και να τα τραγουδάς στα άλλα ζώα! Αλλά φτάνει, ως εδώ. Το πήρα απόφαση. Σε προκαλώ σε αγώνα δρόμου!

  Στο τέλος κάθε μύθου, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν κάποιον από τους ήρωες του μύθου. Το βιβλίο επίσης συνοδεύεται από κουκλοκάρτες με όλους τους ήρωες του βιβλίου. Τα παιδιά μπορούν να τις χρωματίσουν και με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα να κολλήσουν κάτω από τις κάρτες ένα ξύλο, για να μπορούν να τις κρατήσουν και να παίξουν κουκλοθέατρο.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Ειδικά τώρα που με την πανδημία περνάμε μικροί και μεγάλοι πολλές ώρες στο σπίτι, οι «Κουκλομύθοι Αισώπου» είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια διαφορετική απασχόληση των παιδιών, που θα εξάψει τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν –γιατί όχι– και το δικό τους σενάριο με τις κουκλοκάρτες που θα έχουν στα χέρια τους. Καλή ανάγνωση λοιπόν και καλή διασκέδαση.

  Περίληψη: Το τετράδιο αυτό, ξεκίνησε από την ανάγκη να συνεχίσουμε να παίζουμε με τα παιδιά κουκλοθέατρο. Είναι το πρώτο από τα τρία τετράδια  με μύθους σε μορφή σεναρίου – διαλόγων. Πρόκειται για 7 μικρά σενάρια, που δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, να εμψυχώσουν τους ήρωες των μύθων και να φτιάξουν κουκλοπαραστάσεις. Μετά από κάθε μυθοσενάριο, θα βρείτε μια δημιουργική σελίδα, για ακόμη περισσότερο παιχνίδι φαντασίας.

  Ας παίξουμε!

  Κουκλομύθοι Αισώπου - Ξανθή ΤαβουλαρέαΣτοιχεία Βιβλίου               

  Τίτλος: Κουκλομύθοι Αισώπου

  Συγγραφέας: Ξανθή Ταβουλαρέα

  ISBN: 978-618-85105-0-0

  Εκδόσεις: Θέατρο Ρέον

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Προηγούμενο άρθροQuiz 82 – Ελληνική γλώσσα
  Επόμενο άρθροΣκοτεινός κήπος – Tana French

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here