Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Μαζί με τον Όσκαρ - Σοφί Άντερσεν

  Μαζί με τον Όσκαρ – Σοφί Άντερσεν

  -

  Μαζί με τον Όσκαρ

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ένα ιδιαίτερο βιβλίο διάβασα πριν λίγες μέρες. Αναφέρομαι στο βιβλίο της συγγραφέως Σοφί Άντερσεν «Μαζί με τον Όσκαρ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά ΩΟ. Η σειρά έχει στόχο την καλλιέργεια και την εξέλιξη της συναισθηματικής νοημοσύνης σε μικρούς και μεγάλους.

  Το πρώτο βιβλίο της σειράς αναφέρεται στον επικείμενο ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια, στις ανησυχίες και τους φόβους που γεννιούνται στα παιδιά εξαιτίας της εμφάνισης ενός αδελφού ή μιας αδελφής.

  Το συγκεκριμένο θέμα, σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο. Πολλά βιβλία κυκλοφορούν στη χώρα μας και αναφέρονται στον ερχομό ενός νέου μέλους σε μια οικογένεια. Όμως το συγκεκριμένο βιβλίο πρωτοπορεί ως προς την παρουσίαση του θέματος. Προβάλλονται οι ανησυχίες, οι φόβοι, οι δυσκολίες που προκύπτουν, όχι μόνο από την πλευρά του παιδιού, αλλά και του γονέα.

  Ο Όσκαρ είναι ο βασιλιάς του σπιτιού. Απολαμβάνει τα προνόμιά του. Ούτε που φαντάζεται ότι θα πρέπει να μοιραστεί τον θρόνο του με τον αδελφούλη του, τον Ωρίων, ο οποίος θα του μάθει με τον δικό του τρόπο τι σημαίνει «Μαζί».

  Η συγγραφέας, με έναν εξαιρετικό τρόπο, παρουσιάζει βήμα βήμα τις σκέψεις που κάνει το παιδί, αλλά και ο γονέας, μόλις μαθαίνει ότι ένα νέο μέλος θα προστεθεί στην οικογένεια.

  Ο γλυκός μου Όσκαρ. Σε λίγους μήνες θα αναγκαστεί να ζήσει μια διαφορετική πραγματικότητα και να προσαρμοστεί χωρίς να κλονιστεί η αίσθηση ασφάλειάς του. Θα μοιραστεί την κορόνα, το θρόνο και τους υποτακτικούς του. Ο δικός μου ρόλος, όπως και του μπαμπά του, είναι να τον διευκολύνουμε σε αυτή τη μετάβαση, διατηρώντας την εμπιστοσύνη του απέναντί μας.

  Η συγγραφέας εξηγεί τι σημαίνει η λέξη «μαζί» στα παιδιά. Τι θα κάνει το παιδί μαζί με το νέο αδελφάκι του; Τι ρόλο θα παίξουν οι γονείς ώστε να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση για το παιδί από τη μια κατάσταση στην άλλη;

  Μαζί με τον Όσκαρ – Σοφί Άντερσεν

  Ένα βιβλίο που απαντά σε όλα τα ερωτήματα που δημιουργούνται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο από την πλευρά των παιδιών, όσο και από την πλευρά των ενηλίκων.

  Ήρωες της σειράς είναι μια οικογένεια Τρολ. Είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε και θα αγαπήσετε τη σειρά βιβλίων ΩΟ.

  Περίληψη: Μια ιστορία για παιδιά που απέκτησαν ή θέλουν να αποκτήσουν αδέρφια, για τις προκλήσεις από τα νέα μέλη στην οικογένεια και το πώς αυτές μπορούν να ξεπεραστούν… Μαζί.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος:  Μαζί με τον Όσκαρ

  Συγγραφέας: Σοφί Άντερσεν

  Εικονογράφος: Αλκυόνη Γαλάνη

  Εκδόσεις: Φυλάτος

  ISBN:  9786185232696

  Ημ. Έκδοσης: 04/2017

  Σελίδες: 64

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here