Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Μια καρδιά - Μαρίνα Γιώτη

  Μια καρδιά – Μαρίνα Γιώτη

  -

  Μια καρδιά

  Προσωπική άποψη: Χαρά Δελλή

  Ένα βιβλίο για τη μοναδική σχέση μητέρας και κόρης. Μια ωδή στη μητρική αγάπη, αυτή που μετριέται με τους χτύπους της καρδιάς.

  Μια καρδιά

  Μια κατάθεση ψυχής. Μια γλυκιά μητρική υπενθύμιση. Ένα βιβλίο-φυλακτό για όλες τις γυναίκες.

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

  Η Μαρίνα Γιώτη, η παραμυθού που αφηγείται ιστορίες χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης λέξεις και εικόνες, δεν έγραψε ένα ακόμη παραμύθι.

  Απλά άφησε την καρδιά της, την καρδιά μιας μητέρας ξέχειλης από πηγαία, τρυφερά δάκρυα αγάπης, στις σελίδες ενός βιβλίου. Ύμνος σε κάθε μαμά!

  Και όταν μια μέρα δεν θα μπορώ να είμαι πια κοντά σου, να ξέρεις πάντα πως θα ζω μες στην καρδιά σου.

  Μαμά. Η αρχή ως το τέλος. Το χθες, το τώρα, το αύριο. Ένας αόρατος μα πανίσχυρος δεσμός που ξεπερνά το χώρο και το χρόνο και δίνει υπόσταση στη λέξη «πάντα». Μια γυναίκα που μπορεί να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από κάθε μας βλέμμα, και που νιώθει απέραντη ευτυχία απλά με ένα χαμόγελό μας και μια ζεστή αγκαλιά. Μια φιγούρα που θα μας βλέπει πάντα σαν τα μικρούτσικα δημιουργήματά της, πάντα έτοιμη να μας ακούσει, να μας υποστηρίξει, να παλέψει για μας, όσο κι αν φοβάται, όσο κι αν ανησυχεί, όσο κι αν αγχώνεται, όσο κι αν αγωνιά. Συγκοινωνούντα δοχεία…

  Γιατί η καρδιά χτυπάει πιο καλά μόνο αν τη μοιραστείς.

  Πόσες μαμάδες καθημερινά δεν βρίθουν από συναισθήματα για τα παιδιά τους; Και πόσες φορές αντί απλά να τα εκφράζουν πάλι και πάλι, τα αφήνουν για αργότερα, μέχρι να βρουν τα κατάλληλα λόγια; Η κυρία Γιώτη διαθέτει εμπειρία και ταλέντο και μοιράζεται τόσο δοτικά μαζί μας έναν ακόμα τρόπο τέτοιων εκφράσεων στοργής, με υπέροχη προσέγγιση. Τον γραπτό. Τα γραπτά δεν καρδιοχτυπούν, ούτε κοκκινίζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τους λείπει η αγάπη. Θα σας συγκινήσει αισιόδοξα… Θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες για να πιστεύετε στην αγάπη με ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ.

  Έμμετρο και κόκκινο… Σαν την αγάπη!

  Μια καρδιάΣε λίγες λέξεις που εισχωρούν βαθιά, χώρεσε όλα τα αθώα, ουσιαστικά λόγια από μια μαμά στην κόρη της (και γενικότερα στο παιδί της), γιατί οι μαμάδες μας ζουν πάντα στην καρδιά μας, αφού μοιραζόμαστε την ίδια καρδιά. Δεν χρειάζονται ούτε τρανές ή βαρύγδουπες λέξεις, ούτε περίτεχνη εικονογράφηση για να δηλώσεις καθαρή, αγνή αγάπη… Χωρίς δόλο, χωρίς μέτρο, χωρίς διαπραγματεύσεις. Δίπλα σε κάθε φράση, μια εικόνα ζωντανεύει το νόημά της. Συναισθήματα από τη γέννηση μέχρι τη μέρα που η κόρη θα γίνει και αυτή μητέρα.

  Όσα κύματα κι αν χρειαστεί να υπερπηδήσουμε, θα υπάρχει πάντα ένας φύλακας-άγγελος κάπου δίπλα μας…

  Το Μια καρδιά θα μιλήσει σίγουρα στην καρδιά σας. Όταν το διαβάσετε, μην αμελήσετε να πείτε «σ’ αγαπώ» στο παιδί σας ή, αν έχετε ακόμα την ευκαιρία, στον γονέα σας!

  I love you without knowing how or from when or from where…

  Neruda, Sonnet

  Περίληψη: Αυτό το βιβλίο ξεκίνησε από ένα γράμμα που έγραψα στην κόρη μου όταν ήταν μόλις δύο χρονών. Καθώς η σχέση μεταξύ μητέρας και κόρης συχνά περνάει από σαράντα κύματα εκεί κοντά στην εφηβεία, ήθελα να θυμάται πως, ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα δίπλα της, ο φύλακας άγγελός της, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της.

  Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μεγάλη σειρά των γυναικών που εναλλάσσονται στη θέση της μάνας και της κόρης.
  Για όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες μας και στις μητέρες μας, αλλά συχνά το αφήνουμε για μια άλλη στιγμή, που δεν έρχεται ποτέ…

  Στοιχεία βιβλίου:

  Μια καρδιάΤίτλος: Μια καρδιά

  Συγγραφέας: Γιώτη Μαρίνα

  Εκδόσεις: Διόπτρα

  ISBN: 9789606053436

  Σελίδες: 48

  Έτος Έκδοσης: 2017 

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here