Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Άδης βρίσκει έναν φίλο - Μιμίκα Καπούλα

  Ο Άδης βρίσκει έναν φίλο – Μιμίκα Καπούλα

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως και εικονογράφου Μιμίκας Καπούλα «Ο Άδης βρίσκει έναν φίλο» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις the BOOK project και ανήκει στη σειρά Ιστορίες από τον Όλυμπο. Απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η συγγραφέας εμπνέεται από τον Άδη, τον θεό του Κάτω Κόσμου, και δημιουργεί έναν νέο ήρωα, προσαρμοσμένο στο σήμερα.

  Ό Άδης είναι ένα αγόρι που δεν μπορεί να κοιτάξει τον ήλιο κατάματα. Εξαιτίας αυτής του της ιδιαιτερότητας, δέχεται καθημερινά τα πειράγματα και τις κοροϊδίες των συμμαθητών του. Προτιμά να μένει στην τάξη στα διαλείμματα για να αποφεύγει τον ήλιο αλλά και τους συμμαθητές του. Βιώνει μοναξιά και κοινωνικό αποκλεισμό.

  Μια μέρα, καθώς πηγαίνει προς την τάξη του, ακούει δυνατές φωνές. Αυτό που αντικρίζει ήταν:

  Ένας τεράστιος μαύρος σκύλος και απέναντι όλα τα παιδιά να φωνάζουν και να τσιρίζουν!. Η Αφροδίτη είχε βάλει τα κλάματα.

  Ο σκύλος είχε τρομάξει τα παιδιά, που από τον φόβο τους είχαν χάσει το χρώμα τους. Ο Άδης καταλαβαίνει ότι ο σκύλος φοβάται και αντιδρά δείχνοντας τα δόντια του στους συμμαθητές του.

  Τι θα συμβεί όταν ο Άδης θα πλησιάσει τον σκύλο;

  Με αφορμή τον Άδη και τον Κέρβερο της ελληνικής μυθολογίας, η συγγραφέας γράφει μια ιστορία που αναφέρεται στη διαφορετικότητα και στον σχολικό εκφοβισμό. Με λόγο απλό και μέσα από τους ήρωές της, η κυρία Καπούλα δείχνει στα παιδιά τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούνται σε όσους βιώνουν απόρριψη, εκφοβισμό και αποκλεισμό από μια κοινωνική ομάδα. Τα βοηθά επίσης να κατανοήσουν ότι ο φόβος μπορεί να νικηθεί μόνο με την αγάπη.

  Θα μ’ αφήσεις να σε χαϊδέψω; ρώτησε και απλώνοντας το χέρι του χάιδεψε το πελώριο κεφάλι του σκύλου.

  Οι μικροί αναγνώστες θα βρουν στο βιβλίο πολλές πληροφορίες γύρω από τον Άδη και τον Κέρβερο, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με την ιστορία που διάβασαν.

  Περίληψη: Γιατί ο Άδης μένει μόνος του στο σχολείο; Φοβάται άραγε τους άλλους ή οι άλλοι φοβούνται αυτόν; Θα βρει τελικά κάποιον φίλο; Διαβάζουμε για τον φόβο μας απέναντι στο διαφορετικό, για την ανάγκη μας να είμαστε σε μια ομάδα, για την αλήθεια που μπορεί να κρύβεται καμιά φορά και μέσα στις σκιές…

  Το κείμενο, γραμμένο με απλό και άμεσο τρόπο, είναι κατάλληλο για να διαβαστεί από παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

  Ο Άδης βρίσκει έναν φίλο - Μιμίκα Καπούλα
  Ο Άδης βρίσκει έναν φίλο – Μιμίκα Καπούλα

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο Άδης βρίσκει έναν φίλο

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Μιμίκα Καπούλα

  Εκδόσεις: The BOOK project 

  ISBN: 978-618-85089-0-3

  Σελίδες: 40

  Χρονολογία έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here