Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Ο καλός λύκος - Söderberg Alexander

  Ο καλός λύκος – Söderberg Alexander

  -

  Ο καλός λύκος 

  Προσωπική άποψη: Γιώργος Πανόπουλος

  Η τριλογία της Σοφί Μπρίγκμαν ολοκληρώνεται με τον καλό λύκο. Ο Σουηδός συγγραφέας βάζει τέλος στις αέναες περιπλανήσεις των ηρώων ανάμεσα στο καλό και τον κακό εαυτό τους. Στο τρίτο μέρος της σειράς οι χαρακτήρες εξαγνίζονται και βρίσκουν τις πολυπόθητες λύσεις.

  Το φινάλε που δεν περιμέναμε.

  Το ψητό χοιρινό μύριζε υπέροχα και ο Ερνστ Λούντβαλ επρόκειτο να πεθάνει.

  Ο καλός λύκος

  Ο μυθιστοριογράφος ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Δεν δίνει στον αναγνώστη άλλο ένα γκανγκστερικό αστυνομικό βιβλίο με διάσπαρτα ψυχογραφήματα. Προσφέρει ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον όπου οι πρωταγωνιστές οδηγούνται στην κάθαρση. Πιο συναισθηματικοί, πιο εσωτερικοί από ποτέ, όλοι τους επιχειρούν και καταφέρουν να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους.

  Οι σφυγμοί είχαν αφηνιάσει, το κορμί όδευε ολοταχώς προς ένα κενό. Όλα τα συστήματα συναγερμού χτυπούσαν. Οι σκέψεις θόλωσαν, για μερικά σύντομα δευτερόλεπτα βρέθηκε μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας. Έπειτα ξαφνικά μαύρο, όταν ανέλαβε η απώλεια των αισθήσεων. 

  Ο καλός λύκοςΉρθε η στιγμή που ο καθένας μετράει τη δύναμή του και παίρνει την ευθύνη να την χρησιμοποιήσει ανάλογα. Είναι η δύναμη των όπλων, του χρήματος, της προσωπικότητας, της αγάπης; Τι υπερισχύει ή πού υπάρχει ισορροπία;

  Ο τοίχος μπροστά τους, με τις μπλε κορδέλες, ήταν Ο τοίχος του Τόμι. Πληροφορίες για φόνους, εκβιασμούς, λεφτά που μετακινούνταν εδώ κι εκεί, όλα συνδεδεμένα με τον Τόμι Γιάνσον, αρχιεπιθεωρητή, πρώην προϊστάμενο του Μάιλς. Ο Τόμι είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον Μάιλς. Αλλά ο Μάιλς είχε γλιτώσει ως εκ θαύματος.

  Περίληψη: Ο τρίτος και τελευταίος τόμος της τριλογίας με ηρωίδα τη Σοφί Μπρίνκμαν.

  Ο αρχιµαφιόζος Χέκτορ Γκουσµάν κρύβεται σε ένα µοναστήρι στην Τοσκάνη χωρίς πόρους πια. Το µίσος και η δίψα για εκδίκηση που φωλιάζουν µέσα του είναι πολύ ισχυρότερα από την καλοσύνη όλων των µοναχών που τον φιλοξενούν. Του έχουν µείνει ελάχιστοι αφοσιωµένοι συνεργάτες, µεταξύ των οποίων η Σοφί Μπρίνκµαν, φίλη και νοσοκόµα του, η οποία όµως επίσης κρύβεται στην Πράγα, καθώς είναι πλέον διεθνώς καταζητούµενη.

  Θα καταφέρουν άραγε ο Χέκτορ και η Σοφί, ενώνοντας τις δυνάµεις τους, να πάρουν πίσω την αυτοκρατορία του και όλα όσα του ανήκαν, συµπεριλαµβανοµένου του γιου του, που κρατείται όµηρος από τους θανάσιµους εχθρούς του;

  Η τελική σύγκρουση προοιωνίζεται σκοτεινή και πολύ αιµατηρή

  Ενδιαφέροντα στοιχεία:
  -Στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2011, πριν ακόμη εκδοθεί, το βιβλίο έγινε αντικείμενο διαπραγματεύσεων και πλειστηριασμών μεταξύ εκδοτών απ’ όλο τον κόσμο, ενώ το έγκριτο περιοδικό Publishers weekly το ανακήρυξε ως τον πιο περιζήτητο τίτλο της Έκθεσης.
  -Τα δικαιώματα της τριλογίας έχουν ήδη πουληθεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες (οι συμφωνίες κλείστηκαν πριν καν εκδοθεί στα σουηδικά), ενώ το Χόλιγουντ εξετάζει την κινηματογραφική μεταφορά της (τα δικαιώματα έχουν αγοραστεί από την αμερικάνικη κινηματογραφική εταιρεία Indian Paintbrush).

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ο καλός λύκος

  Συγγραφέας: Söderberg Alexander

  Εκδότης: Μεταίχμιο

  ISBN: 9786180308914

  Αριθμός Σελίδων: 528

  Μετάφραση: Κονδύλης Γρηγόρης Ν.

  Ημερομηνία έκδοσης: 21/09/2017

  Επεξεργασία εικόνας: Νάντια Κίσκα

  Προηγούμενο άρθροΕρωτοτροπίες – Javier Marías
  Επόμενο άρθροDna – Sigurdardottir Yrsa

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here