Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα - David Litchfield

  Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα – David Litchfield

  -

  Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα και εικονογράφου David Litchfield που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, έχει τίτλο «Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα».

  Για άλλη μια φορά, ο Litchfield μεγαλούργησε με την εικονογράφηση. Νομίζεις ότι βλέπεις πραγματικά έργα τέχνης κοιτώντας τις σελίδες του βιβλίου. Απευθύνεται σε ηλικίες 5+ και αναφέρεται στη διαφορετικότητα και τη φιλία.

  Ο Νικόλας χρειάζεται κάποιον αρκετά ψηλό, για να ολοκληρώσει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά την τοιχογραφία της πόλης. Ο παππούς τού προτείνει τον φίλο του το γίγαντα, όμως ο Νικόλας δεν πιστεύει στην ύπαρξή του.

  Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα – David Litchfield

  Ο παππούς τού εξηγεί ότι ο γίγαντας υπάρχει, αλλά κρύβεται. Κάθε φορά που ο κόσμος τον συναντά, όλοι τον φοβούνται και το βάζουν στα πόδια. Ο κόσμος φοβάται το διαφορετικό, λέει ο παππούς.

  Ο Νικόλας θα συναντήσει κάποιο βράδυ και εκείνος τον γίγαντα, αλλά, τρομαγμένος, το βάζει στα πόδια. Και τότε…

  Λες να μην ξανάρθει ο γίγαντας; ρώτησε το αγόρι. Μπορεί να βαρέθηκε όλον αυτό τον κόσμο που τρέχει και ουρλιάζει κάθε φορά που τον αντικρίζει. Μπορεί να μη θέλει να ζει πια εδώ εξαιτίας μου.

  Μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία έγραψε και εικονογράφησε ο David Litchfield, που κερδίζει τον αναγνώστη μικρό και μεγάλο από την πρώτη στιγμή. Ένα βιβλίο που μας δείχνει το δρόμο να αποδεχτούμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και τους άλλους γύρω μας. Ο καθένας είναι διαφορετικός!

  Περίληψη: «Οι παλάμες του είναι πλατιές σαν τραπέζια, τα πόδια του είναι μακριά σαν κολώνες και οι πατούσες του είναι τόσο μεγάλες που μοιάζουν με βάρκες. Καταλαβαίνεις ποιον εννοώ;», ρώτησε ο παππούς.
  «Ναι», μουρμούρισε ο Νικόλας. «Τον μυστικό γίγαντα. Όμως, όλα αυτά είναι ένα Ψέμα!»

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα

  Συγγραφέας: David Litchfield

  Εικονογράφος: David Litchfield

  Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

  ISBN:  9786185049539

  Έτος Κυκλοφορίας : 2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here