Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο Πιλοτίμος - Μανταλένα Οικονόμου

  Ο Πιλοτίμος – Μανταλένα Οικονόμου

  -

  Η συγγραφέας Μανταλένα Οικονόμου συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο της για παιδιά «Ο Πιλοτίμος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Δανάης Δημητρακοπούλου. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  To βιβλίο της αναφέρεται στη φιλία αλλά και στα όνειρα που κάνουμε, στην προσπάθεια για να εκπληρωθούν. Ήρωας του βιβλίου της, ο Τίμος, ένα ονειροπόλο πρόβατο. Δεν κρύβει από τον φίλο του τον Μάνο, το κατσικάκι, τον λόγο που είναι λυπημένος. Κανένας δεν καταλαβαίνει τα όνειρά του.

  Ο Μάνος όμως είναι ο καλύτερός του φίλος και τον ακούει και τον ακολουθεί στο δάσος για να δει τι ακριβώς έχει ονειρευτεί ο Τίμος. Ο φίλος του αγαπάει πολύ τα αεροπλάνα και θέλει να γίνει πιλότος. Στο δάσος, υπάρχει μια παλιά αεροπορική βάση και ένα αεροπλάνο παλιό.

  Ο Τίμος κοιτούσε μαγεμένος γύρω του όλα αυτά τα όργανα που είχαν οι πιλότοι – που βέβαια τώρα έμεναν σκονισμένα και αχρησιμοποίητα. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, πήρε τα ακουστικά που ήταν εκεί, μαζί με κάτι παλιά σπασμένα γυαλιά.

  Το κατσικάκι παροτρύνει τον φίλο του τον Τίμο να ακολουθήσει το όνειρό του, γιατί μόνο αν το αγγίξει θα γίνει ευτυχισμένος. Θα καταφέρει άραγε ο Τίμος να γίνει πιλότος;

  Μια όμορφη ιστορία έγραψε η Μανταλένα Οικονόμου για τη φιλία, τα όνειρα που κάνουμε στη ζωή, προτρέποντας τους αναγνώστες της να μην τα εγκαταλείπουν. Να αγωνίζονται καθημερινά για την πραγματοποίησή τους παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν. Η πραγματοποίηση των ονείρων οδηγεί στην ευτυχία.

  Οι μικροί αναγνώστες ακολουθούν τον Τίμο στην προσπάθειά του να γίνει πιλότος, που τόσο το επιθυμεί. Μαθαίνουν μέσα από την ιστορία ότι στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν, φτάνει να υπάρχει θέληση και φυσικά προσπάθεια.

  Η συγγραφέας με το πρώτο της βιβλίο έβαλε γερές βάσεις για να ακολουθήσουν αργότερα και άλλα βιβλία της. Της το εύχομαι ολόψυχα.

  Περίληψη: Τι κι αν τα όνειρα φαντάζουν άπιαστα και μακρινά;

  Ένα πρόβατο ονειρεύεται ότι πετάει…

  Ένα κατσικάκι είναι δίπλα του και το βοηθάει…

  Και ένα δάσος ανάστατο διασκεδάζει και γελάει…

  Μια ιστορία στην οποία η φιλία γίνεται σκάλα, για να φτάσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτά δείχνουν να βρίσκονται πολύ ψηλά!

  Ο ΠιλοτίμοςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Πιλοτίμος

  Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου

  Εικονογράφος: Δανάη Δημητρακοπούλου

  Εκδόσεις: iWrite  

                                                        ISBN: 978-960-627-196-0

                                                        Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here