Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί - Ιωάννα Γιαννακοπούλου

  Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί – Ιωάννα Γιαννακοπούλου

  -

  Από τις Εκδόσεις Αιώρα, κυκλοφορεί το βιβλίο της συγγραφέως Ιωάννας Γιαννακοπούλου «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί». Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Ζωής Σεϊτάνη. Απευθύνεται σε παιδιά 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Αναφέρεται στους φόβους που κατά τη διάρκεια της ζωής μας όλοι αισθανόμαστε και μας δυσκολεύουν να ζήσουμε με όλες τις αισθήσεις. Είναι όμως και μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας.

  Ένα νεογέννητο σκαντζοχοιράκι, ο Οδυσσέας, πρωτοαντικρίζει τις ομορφιές της ζωής και μαγεύεται απ’ όσα βλέπει. Θέλει να γνωρίσει όλο τον κόσμο. Όταν όμως ακούει τη μητέρα του να του λέει ότι είναι μικρός και μαλακός για να κάνει αυτό που επιθυμεί, αμέσως κουλουριάζεται από τον φόβο.

  Ποιος θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τους φόβους που τον έχουν κυριεύσει;

  Φοβόταν τα πουλιά, τις αλεπούδες, τους λύκους, τις αρκούδες.

  Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθείΜια όμορφη και τρυφερή ιστορία για τους φόβους με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι όσο ζούμε. Πολλές φορές εμείς οι γονείς, άθελα μας, από την αγάπη για τα παιδιά μας και την ανάγκη μας να τα προστατέψουμε, τους δημιουργούμε διάφορες φοβίες. Κλείνονται στον εαυτό τους ή αποζητούν συνεχώς την ασφάλεια που τους παρέχει η οικογένεια και το σπίτι τους.

  Με μικρό κείμενο και πολύ όμορφες εικόνες, παρουσιάζεται στους αναγνώστες, μικρούς αλλά και μεγάλους, η επίδραση των φόβων πάνω μας αλλά και το τι συμβαίνει όταν καταφέρνουμε να απελευθερωθούμε από αυτούς.

  Μια μέρα που λουζόταν στο ποτάμι, γνώρισε τη Μυρτώ. Του φάνηκε τόσο όμορφη, που ξέχασε να φοβηθεί.

  Ο φόβος είναι μια δυσάρεστη αίσθηση, που κάθε άνθρωπος σε οποιαδήποτε ηλικία τον βιώνει. Ο φόβος όμως μετριάζεται όταν τον μοιραστούμε με αγαπημένα μας πρόσωπα και φίλους.

  Διαβάστε στα παιδιά την ιστορία του μικρού Οδυσσέα και είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε πολύ.

  Περίληψη: Τι είναι αυτό που κάνει τον μικρό Οδυσσέα να φοβάται; Και τι του αποκαλύπτει η Μυρτώ για να τολμήσει τελικά το μεγάλο ταξίδι;

  Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί είναι μια ιστορία για το πώς γεννιούνται οι φόβοι μας, πώς μας κυριεύουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους ξεπεράσουμε. Ο Οδυσσέας ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο, αλλά ο φόβος του τον εμποδίζει. Κι όσο περισσότερο φοβάται τόσο πιο τρομερός δείχνει στην όψη! Μέχρι που γνωρίζει τη Μυρτώ, μια όμορφη πεταλούδα που θα γίνει φίλη του και θα του μιλήσει για τη δύναμη των μικρών πλασμάτων.

  Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθείΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί

  Συγγραφέας: Ιωάννα Γιαννακοπούλου

  Εικονογράφος: Ζωή Σεϊτάνη

  Εκδόσεις: Αιώρα

  Σελίδες: 42

                                                         ISBN: 978-618-5048-03-7

                                                         Ημ. Έκδοσης: 05/2013

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here