Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 O βιβλιοφάγος κύριος Αλεπούδης - Franziska Biermann

  O βιβλιοφάγος κύριος Αλεπούδης – Franziska Biermann

  -

  O βιβλιοφάγος κύριος Αλεπούδης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Franziska Biermann «Ο βιβλιοφάγος κύριος Αλεπούδης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από την ίδια τη συγγραφέα. Απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Πρόκειται για μια ιστορία που αναφέρεται στην ακόρεστη πείνα όλων των βιβλιοφάγων για καλά βιβλία. Ένα βιβλίο με το οποίο θα ταυτιστούν απόλυτα οι λάτρεις των καλών βιβλίων.

  Ο κύριος Αλεπούδης λατρεύει τα βιβλία και όσα περισσότερα βιβλία καταβροχθίζει καθημερινά, τόσο η όρεξή του μεγαλώνει.

  Το ίδιο άλλωστε δεν συμβαίνει και με όλους τους βιβλιοφάγους; Αμέτρητα βιβλία έχουν σε όλους τους χώρους του σπιτιού, πάνω σε όλα σχεδόν τα έπιπλα, ακόμα και στο πάτωμα. Κι όλο αγοράζουν νέα βιβλία.

  Ο κύριος Αλεπούδης χρειαζόταν τρία γεύματα τη μέρα για να χορτάσει την πείνα του. Όμως τα βιβλία κοστίζουν και με τον καιρό η αλεπουδίσια τσέπη του δεν σήκωνε τέτοια έξοδα.

  Ο ήρωας της ιστορίας, ο κύριος Αλεπούδης, αφού διάβασε όλα τα βιβλία στο σπίτι και τα οικονομικά του δεν τον βοηθούν και πολύ για να αγοράσει νέα, πηγαίνει στη βιβλιοθήκη για να καταλαγιάσει την πείνα του.

  Τι θα συμβεί όταν του απαγορευτεί η είσοδος στη βιβλιοθήκη; Τι σχέδιο θα επινοήσει για να κατευνάσει την πείνα του για βιβλία;

  O βιβλιοφάγος κύριος Αλεπούδης – Franziska Biermann

  Ένα βιβλίο απολαυστικό, με χιούμορ, που θα μιλήσει στην καρδιά κάθε βιβλιόφιλου. Θα του φέρει στο μυαλό εικόνες γνώριμες, αφού όλοι όσοι αγαπούν τα βιβλία καταφεύγουν σε διάφορες λύσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τα βιβλία που χρειάζονται. Δανειστική βιβλιοθήκη, δανεισμός από φίλους. Και η πείνα για διάβασμα όλο και μεγαλώνει.

  Ένα βιβλίο για τους απανταχού βιβλιοφάγους, με την ευχή να αυξάνονται συνεχώς.

  Περίληψη: Ο κύριος Αλεπούδης είναι ένας αχόρταγος βιβλιοφάγος. Κι όταν λέμε βιβλιοφάγος, το εννοούμε! Του αρέσουν τόσο πολύ τα βιβλία, που, αφού τα διαβάσει πρώτα, τα αλατοπιπερώνει και τα καταβροχθίζει! Δεν αφήνει βιβλίο για βιβλίο. Ούτε καν τα βιβλία της βιβλιοθήκης… Ώσπου οι πράξεις του αποκαλύπτονται και καταλήγει στη φυλακή, ο δόλιος, για βιβλιοκλοπή…
  Η Φραντσίσκα Μπίρμαν αφηγείται με λόγο και εικόνα μια ιστορία αστεία και κωμική, που κρύβει ένα βαθύτερο νόημα. Για βιβλιόφιλους κάθε ηλικίας.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο βιβλιοφάγος κύριος Αλεπούδης

  Συγγραφέας:  Franziska Biermann 

  Εικονογράφος: Franziska Biermann 

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601676906

  Ημ. Έκδοσης: 14/3/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here