Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-3O Χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά - Βούλα Μάστορη

  O Χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά – Βούλα Μάστορη

  -

  O Χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Βούλας Μάστορη «Ο Χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και απευθύνεται σε ηλικίες 5+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Έφης Λαδά. Το βιβλίο έχει τιμηθεί με βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

  Η συγγραφέας θίγει με πολύ όμορφο τρόπο τα προβλήματα που δημιουργούνται στην οικογένεια από μικτούς γάμους. Ήρωας του βιβλίου, ο μικρός Γιάννης, που είναι μισός – μισός. Μισός Έλληνας και μισός Άγγλος. Η μαμά τού μιλάει αγγλικά και ο μπαμπάς ελληνικά. Στο δωμάτιό του, υπάρχει η ελληνική αλλά και η αγγλική σημαία.

  O Χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά – Βούλα Μάστορη

  Μόλις γίνεται τριών χρόνων, ο Γιάννης πηγαίνει σε αγγλικό νηπιαγωγείο και δυσκολεύεται τον πρώτο καιρό. Δύσκολος ο αποχωρισμός από τη μαμά του. Θα γνωρίσει όμως εκεί κι άλλα παιδιά. Παιδιά της καρδιάς, παιδιά με δυο μαμάδες, παιδιά μισά-μισά.

  Η συγγραφέας περιγράφει με ρεαλιστικό τρόπο τα προβλήματα σε μια μικτή οικογένεια, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στο διαζύγιο. Ο ήρωας του βιβλίου, με την παιδική του αφέλεια αφού είναι τόσο μικρός, γίνεται αμέσως ιδιαίτερα αγαπητός στους αναγνώστες. Αντιδρά στο διαζύγιο των δικών του, όπως θα αντιδρούσε κάθε παιδί στην ηλικία του.

  Βρε μπας και φταίω εγώ που φεύγει η μαμά, είχα σκεφτεί αμέσως τότε, και της είπα φωναχτά:

  «Αν θέλεις, μαμάκα, εγώ πετάω τη σημαία του μπαμπά και κρατάω μόνο τη δική σου».

  Η πολύ όμορφη εικονογράφηση της Έφης Λαδά αγκαλιάζει με τρυφερότητα το κείμενο της συγγραφέως και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

  Περίληψη: Εγώ είμαι μισός – μισός. Μισός του μπαμπά και μισός της μαμάς. Βέβαια, όλοι εμείς – τα παιδιά εννοώ – είμαστε μισοί-μισοί. Για να γίνουμε εμείς, πρέπει κι οι δυο τους αυτοί να βάλουν το κατιτί τους. Το λέει και η τηλεόραση. Αλλά εγώ δε λέω αυτό τώρα. Να, εγώ είμαι μισός-μισός, γιατί ο μπαμπάς μου είναι Έλληνας και η μαμά μου Αγγλίδα. Είμαι δηλαδή μισός Έλληνας και μισός Άγγλος.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά

  Συγγραφέας: Βούλα Μάστορη

  Εικονογράφος: Έφη Λαδά

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 960-600-859-2

  Έτος Έκδοσης: 1999

   Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ