Κυριακή, 5 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΣτα θρανία της αγάπης - Εύα Κιτράκου

  Στα θρανία της αγάπης – Εύα Κιτράκου

  -

  Στα θρανία της αγάπης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της νέας συγγραφέως Εύας Κιτράκου «Στα θρανία της αγάπης», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

  Το βιβλίο διαθέτει ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο που προσκαλεί τον αναγνώστη να το διαβάσει. Η συγγραφέας, στον πρόλογό της, πληροφορεί τους αναγνώστες για την πρόθεσή της να αναζητήσει μέσα από το πρώτο της βιβλίο την αληθινή, άνευ όρων αγάπη.

  Ξεκίνησα την ανάγνωση με πολύ θετική διάθεση. Μετά από αρκετή ώρα και έχοντας διαβάσει έναν ικανοποιητικό αριθμό σελίδων, ένιωσα ότι η ιστορία που περιγράφει η συγγραφέας, μού είναι πολύ οικεία. Τα ονόματα των ηρώων μόνο αλλάζουν.

  Στα θρανία της αγάπης – Εύα Κιτράκου

  Κάποια στιγμή, όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει για οικονομικές δυσκολίες ζευγαριών, στερήσεις, θυσίες για να επιτευχθεί κάποιος στόχος, ασυμφωνία χαρακτήρων, απιστία, κλπ.

  Η γλώσσα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας απλή και λιτή. Οι καταστάσεις που περιγράφει,  καθημερινές.

  Με τον Παναγιώτη, οι τσακωμοί είχαν για την ώρα σταματήσει και τη θέση τους είχε πάρει η ψυχική και συναισθηματική απομάκρυνση πια. Ο καθένας στη γωνίτσα του. Εκείνος στη τηλεόραση, στα φωτογραφικά και στα στερεοφωνικά του, εγώ στον υπολογιστή, τις περισσότερες φορές με την παρέα του Άγγελου. Όσο για το κρεβάτι; 

  Δυστυχώς δεν κατάφερε η συγγραφέας να με ταξιδέψει με το βιβλίο της. Αγαπώ τη λογοτεχνία. Μου έλειψε στο συγκεκριμένο βιβλίο η τέχνη του λόγου. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο από τους αναγνώστες. Φυσικά και αναγνωρίζω την έλλειψη εμπειρίας της κυρίας Κιτράκου στη συγγραφή, αφού το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό έργο.

  Μετά από χρόνια τι περίμενες μωρέ Μαριάννα; Πού ζεις πια εσύ; Όλοι οι γάμοι κάπως έτσι εξελίσσονται. Εσείς οι μοντέρνες γυναίκες τώρα δεν ξέρετε τι ζητάτε. Σας δίνουν το ένα, ζητάτε το άλλο. Δεν βγάζει άκρη κανείς μαζί σας. Εμείς οι παλιές δεν τα χαλάγαμε τα σπίτια έτσι, για ψύλλου πήδημα. Να το ξέρεις όμως, θα κατρακυλήσεις στον γκρεμό, αν αφήσεις τον Παναγιώτη.

  Ελπίζω το επόμενο βιβλίο της συγγραφέως να είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μένα.

  Περίληψη: Η Μαριάννα προέρχεται από δύο γονείς ταλαιπωρημένους, που αγωνίστηκαν να ορθοποδήσουν στην Αθήνα. Μέχρι τα δέκα της συμπεριφέρεται ως το «καλό παιδί» για να κερδίσει την αγάπη τους. Η καταπίεση των γονιών της και οι ιδιάζουσες συνθήκες μέσα στην οικογένειά της όμως, την οδηγούν σε ερωτικά μονοπάτια γεμάτα δράση και περιπέτεια που ούτε καν φανταζόταν ότι θα ζούσε. Πλησιάζοντας τα σαράντα πέντε, εφοδιασμένη πια με τον πλούτο των εμπειριών της, θα στρίψει το τιμόνι της ζωής της προς μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση σε αναζήτηση της αληθινής, άνευ όρων αγάπης.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Στα θρανία της αγάπης

  Συγγραφέας: Εύα Κιτράκου

  Εκδόσεις: Πηγή

  ISBN: 978-960-626-126-8

  Ημ. Έκδοσης: 05/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ