Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Οι Απαράφθορες - Στέλιος Χαλκίτης

  Οι Απαράφθορες – Στέλιος Χαλκίτης

  -

  Οι Απαράφθορες  είναι το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιανός

  Προσωπική άποψη: Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

  «Νιώθω ότι ζω μ’ εσάς, για σας και μέσα από σας γίνομαι καλύτερος άνθρωπος».

  Αυτή την πολύ χαρακτηριστική φράση ξεχωρίσαμε διαβάζοντας το νέο βιβλίο του Στέλιου Χαλκίτη “Οι Απαράφθορες”.

  Οι ΑΠΑΡΑΦΘΟΡΕΣ είναι γυναίκες δοκιμασμένες στα δύσκολα που, αν και η ζωή δεν τους έδειξε το όμορφο πρόσωπό της, εκείνες υποπτεύθηκαν την ομορφιά της και την αγάπησαν.

  Ο αναγνώστης, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος αυτές τις σπάνιες υπάρξεις, αλλά και να ανακαλύψει αρκετές ομορφιές της Καλύμνου που κρύβονταν σαν διαμάντια κάτω από τη γη και πρόσφατα αναδύθηκαν στην επιφάνεια μέσα από τις αναφορές του συγγραφέα.

  Οι κρυφές γυναίκες της Καλύμνου και οι αλήθειες τους στα άδυτα των ανθρώπινων σχέσεων του έρωτα και της ζωής.

  Η δύναμη της μυστικότητας φέρνει στο μυαλό τη δύναμη της πίστης, και αξίζει ο αναγνώστης να βρεθεί μαζί με τις γυναίκες της Καλύμνου στις μυστικές τους συναντήσεις. Και φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου, να επαναπροσδιορίσει τη στάση ζωής και τις σκέψεις του.

  … Ήθελα να σβήσουν όλα τα φώτα της γης και να λάμπουν μόνο οι άνθρωποι, μα τρόμαξα το μέγα σκότος που θα σκέπαζε τη γη…

  Στο βιβλίο αποκαλύπτονται οι γυναίκες εκείνες που ξέρουν ν’ αγαπούν και να υποφέρουν… Οι γυναίκες που έμαθαν στη μοναξιά που περιστοιχίζεται από πολλούς, έμαθαν στον πόνο, και στην προδοσία, και επιβίωσαν. Οι ίδιες αναζητούν έναν άντρα με ευαισθησίες, προκειμένου να σταθεί δίπλα τους, χωρίς ανταγωνισμό. Αναλαμβάνουν καθήκοντα χωρίς να εγκαταλείπουν την κύρια αποστολή τους, την ανατροφή των παιδιών τους.

  Δεν μιλούν πολύ αλλά πράττουν, γιατί αντιλήφθηκαν πως έτσι δημιουργούν εαυτό μέσα από τις πράξεις τους.

  Το βιβλίο ξεδιπλώνει την ιστορία της ψυχιάτρου Δαυίνας, που ταξιδεύει στην Κάλυμνο κουβαλώντας μαζί με τις αποσκευές της μνήμες από τα παιδικά της χρόνια, κάτι που της είχε πει η Καλυμνιά μητέρα της για κάποιες γυναίκες.

  Θα τη γνωρίσουμε πιο κάτω…

  Περίληψη: Σ’ ένα κέντρο αποκατάστασης ψυχικά νοσούντων η εξηντάχρονη ψυχίατρος Δαυίνα Δελμούζου γνωρίζει τον κατά πολύ νεότερό της τρόφιμο Ρωμανό Δοξιάδη. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια σχέση δυνατή, παράφορη, απελπισμένη, δίχως όρια. Οι διακοπές τους στο νησί της Καλύμνου πυροδότησαν μια ξεθωριασμένη και εξεζητημένη ανάμνηση που είχε η Δαυίνα, κάτι που της είχε πει η Καλυμνιά μητέρα της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι, κάτι για κάποιες κρυφές γυναίκες της Καλύμνου. Εντάσσεται στον μυστικό όμιλο των εμβληματικών κρυφών γυναικών του νησιού όπου αρχίζει να μαθαίνει νέα πρωτόκολλα του έρωτα, της αγάπης, του θανάτου, και γενικά της ζωής. Ένα μυστικό κρύβει ο όμιλος, ένα μυστικό κρατούν επτασφράγιστο οι κρυφές γυναίκες. Οι ζωές των ηρώων περιπλέκονται και αποκαλύπτουν τα φωτεινά ύψη και τα σκοτεινά μπουντρούμια της ψυχής. Μια παιδική κούκλα περιφέρει το μυστικό… Η αποκάλυψή του συγκλονίζει…

  Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα εδώ

  Οι Απαράφθορες - Στέλιος ΧαλκίτηςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Oι Απαράφθορες

  Συγγραφέας: Στέλιος Χαλκίτης

  Εκδόσεις: ΙΑΝΟΣ

  ISBN: 978-618-5141-76-9

  Σελίδες: 360

  Ημερομηνία έκδοσης: 2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here