Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Oι νότες της αγάπης - Σταύρος Γραμματόπουλος

  Oι νότες της αγάπης – Σταύρος Γραμματόπουλος

  -

  Ο συγγραφέας Σταύρος Γραμματόπουλος συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο του «Oι νότες της αγάπης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Χρύσας Διανέλλου.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα βιβλίο με μικρό κείμενο, υπέροχες εικόνες και με μηνύματα για μικρούς αλλά και για μεγάλους αναγνώστες.

  Ο ήρωας του συγγραφέα, ο Ανέστης, έχει μια πολύ καλή φίλη, την Ευγενία. Οι δυο τους είναι σχεδόν αχώριστοι. Όμως η Ευγενία θέλει να περνά χρόνο και με τις φίλες της και όχι μόνο με τον Ανέστη.

  Ο Ανέστης δεν ήθελε να κάνει παρέα με άλλα παιδιά πέρα από την Ευγενία και αφού εκείνη ήταν πλέον με τις φίλες της, έμεινε μόνος του δίχως κανέναν…

  Μα αυτή η μοναξιά δεν θα κρατήσει για πολύ. Στον δρόμο βρίσκει μια τρομπέτα πεταμένη και όλα αλλάζουν για τον Ανέστη.

  Όπου και αν ήταν, όπου και αν πήγαινε, έπαιζε τόσο όμορφα, που οι υπόλοιποι άκουγαν μαγεμένοι και αναμνήσεις έτρεχαν στο μυαλό τους. Είτε καλές είτε μελαγχολικές. Ήταν λες και η μουσική ζωγράφιζε μπροστά στα μάτια τους.

  Θα καταφέρει ο Ανέστης να γίνει ευτυχισμένος; Μπορεί η μουσική και η αγάπη του κόσμου να του φέρει πληρότητα και ευτυχία;

  Η γραφή του συγγραφέα λυρική. Οι εικόνες του βιβλίου υπέροχες, δένουν απόλυτα με το κείμενο και δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Το κείμενο σύντομο αλλά ουσιαστικό. Πλημμυρισμένο από μουσική και αγάπη.

  Αναφέρεται στη δύναμη της αγάπης. Στην κινητήριο δύναμη όλων μας. Η κοινωνική αναγνώριση, τα υλικά αγαθά που μπορεί να αποκτήσει κάποιος στη ζωή του, δεν αρκούν για να του αναπληρώσουν το κενό που θα νιώθει πάντα αν δεν εισπράττει αγάπη και δεν τη χαρίζει απλόχερα. Ο συγγραφέας μάς υπενθυμίζει όμως και κάτι ακόμα, εξίσου σπουδαίο. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή μέχρι να κερδίσεις την αγάπη. Ο δρόμος προς αυτήν δεν είναι πάντα εύκολος.

  Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε όσοι το διαβάσετε και θα απολαύσετε την ομορφιά των εικόνων του. Ο συγγραφέας, με το πρώτο του πόνημα, θεωρώ ότι έβαλε γερές βάσεις για τα επόμενα βιβλία του. Μένει τώρα να το διαπιστώσουμε. Του το εύχομαι ολόψυχα.

  Περίληψη: Σε έναν κόσμο όπου η αγάπη συνυπάρχει με τη μοναξιά, ο μικρός Ανέστης έχει τη δύναμη να περιμένει.

  Στοιχεία βιβλίου

  Oι νότες της αγάπηςΤίτλος: Oι νότες της αγάπης

  Συγγραφέας: Σταύρος Γραμματικόπουλος

  Εικονογράφος: Χρύσα Διανέλλου

  Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη 

  ΙSBN: 978-960-468-276-8

                                                             Ημ. Έκδοσης: 12/2020

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here