Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Το πορτρέτο της λαίδης Ιζαμπέλα - Jennifer Ashley

  Το πορτρέτο της λαίδης Ιζαμπέλα – Jennifer Ashley

  -

  Η οικογένεια Μακένζι επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της σειράς, Το πορτρέτο της λαίδης Ιζαμπέλα, και τον Μακ Μακένζι που προσπαθεί να ξανακερδίσει μια θέση στην καρδιά της αγαπημένης του.

  Προσωπική άποψη: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  Τα τέσσερα αδέλφια Μακένζι προκαλούν με τις ιδιορρυθμίες τους και την ταραχώδη ζωή τους. Ο πιο ζωηρός εξ αυτών είναι ο Μακ. Ταραχοποιό στοιχείο στο σχολείο, αρχηγός μιας παρέας πλουσιόπαιδων που διασκεδάζουν βάζοντας στοιχήματα, άστατος και οξύθυμος. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η ζωγραφική, στην οποία επιδόθηκε με πάθος μετά τον θάνατο του πατέρα του. Οι πίνακές του μοναδικοί, αν και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του μέτριο ζωγράφο.

  Όταν στην αριστοκρατία του Λονδίνου κάνει το ντεμπούτο της η Ιζαμπέλα, ο Μακ και οι φίλοι του δεν είναι καλεσμένοι. Η νεαρά είναι γόνος σοβαρής οικογένειας Άγγλων και ο γαμπρός που αναζητά ο πατέρας της δεν έχει καμία σχέση με τον Μακ, που ακάλεστος πηγαίνει στον χορό (ένα από εκείνα τα στοιχήματα που προανέφερα). Ο Μακ γοητεύεται από την Ιζαμπέλα και την παντρεύεται το ίδιο βράδυ για να τη βάλει στο κρεβάτι του χωρίς να την ατιμάσει.

  Το στοίχημα στο οποίο είχε συμφωνήσει εκείνο το βράδυ ο Μακ ήταν απλό: θα έμπαινε στο σπίτι του κόμη Σκράντον χωρίς πρόσκληση, θα χόρευε με την καθωσπρέπει ντεμπιτάντ προς τιμήν της οποίας γινόταν ο χορός, και θα την ανάγκαζε να τον φιλήσει.

  Τρία χρόνια κρατάει ο γάμος τους, με τον Μακ να συνεχίζει τη ζωή που ήξερε: παρέα με τους παλιόφιλους από το σχολείο, άφθονο ποτό και ζωγραφική στα πιο απίθανα μέρη της Ευρώπης. Στο ενδιάμεσο, θυμάται πως είναι παντρεμένος και περνάει μερικές μέρες διασκέδασης και δέχεται άφθονη ”φροντίδα” από τη σύζυγό του. Η ατυχής εγκυμοσύνη της Ιζαμπέλα και η έλλειψη ψυχολογικής στήριξης του Μακ εντείνουν την ένταση μεταξύ τους και την ωθούν να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία.

  Κι έπειτα άρχιζαν όλα από την αρχή. Η σχεδόν εμμονική προσοχή του Μακ έδινε τη θέση της στην ενόχληση και στην κακή διάθεση και από τους δυο τους. Οι καβγάδες τους ήταν αρχικά μικροί και κατέληγαν σε θυελλώδεις διαμάχες. Κι έπειτα κι άλλος πόνος, κι άλλη στενοχώρια, ο Μακ άρχιζε να πίνει και να φέρεται ασυνείδητα, μέχρι που η Ιζαμπέλα ξυπνούσε και ανακάλυπτε ότι είχε πάλι εξαφανιστεί.

  Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Μακ και η Ιζαμπέλα κινούνται στους ίδιους κύκλους αποφεύγοντας ο ένας τον άλλον. Μέχρι που ο Μακ αποφασίζει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της και να την πείσει ότι έχει αλλάξει.

  «Είναι το πιο σοβαρό παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου. Και σκοπεύω να κερδίσω. Θα σε πάρω πίσω, Ιζαμπέλα – στη ζωή μου, στο σπίτι μου και στο κρεβάτι μου».

  Ένας τρελός που εμφανίζεται στο Λονδίνο και μοιάζει καταπληκτικά στον Μακ, προσπαθεί να πάρει τη θέση του στη ζωή του. Η κοινή απειλή θα μονοιάσει το ζευγάρι ή θα διαλύσει κάθε ελπίδα για επανένωση;

  «Μου μοιάζει και αποφάσισε να μου κλέψει τη ζωή. Δεν θα τον αφήσω, όμως, δεν θα του χαρίσω τίποτα». Την έσφιξε στην αγκαλιά του. «Ειδικά αυτό εδώ το κομμάτι».

  Αν σας αρέσουν τα ερωτικά μυθιστορήματα, αυτό θα το λατρέψετε. Δύσκολα θα συναντήσετε στην ανάγνωσή του παράγραφο που να μην περιλαμβάνει την επιθυμία του Μακ για την Ιζαμπέλα ή αμαρτωλές σκέψεις για τα υπέροχα κορμιά έκαστων. Ατελείωτες επαναλήψεις των ερωτικών επιθυμιών του αγαπητού λόρδου που δεν βαριέται να φαντασιώνεται την αγαπημένη του σε προσωπικές στιγμές, αλλά και όταν η Ιζαμπέλα τον πείθει να ποζάρει γυμνή (άλλο ένα από τα στοιχήματα που λέγαμε…) έχουμε ένα επιπλέον μπόνους σε ερωτικές περιπτύξεις, για τις οποίες η συγγραφέας συχνά πυκνά μας υπενθυμίζει πως πρέπει να ευγνωμονούμε τον Μακ που υπήρξε άρτιος δάσκαλος της αγνής και σεμνής ντεμπιτάντ.

  Οι πλαστογραφημένοι πίνακες και ο σωσίας του Μακένζι, οκ, απλά υπάρχουν για να σταθεί η πλοκή στο μυθιστόρημα και να υπάρχει η βάση ώστε να οικοδομηθούν οι ερωτικές σκηνές και να ”ανθίσουν” οι εξάψεις του Μακ, που μονίμως έχει ένα πρόβλημα: το κιλτ δεν καλύπτει το ορθωμένο μέλος του είτε βρίσκεται κοντά του η Ιζαμπέλα είτε όχι.

  Δεν θα χαρακτήριζα το συγκεκριμένο μυθιστόρημα ρομαντικό, γιατί οτιδήποτε θα συγκινούσε μια γυναίκα της συγκεκριμένης εποχής δεν υφίσταται. Ο Μακ είναι ένας άστατος, ρέμπελος αριστοκράτης με καλή καρδιά για όσους αγαπά. Οι λόγοι που χώρισαν το ζευγάρι θα μπορούσαν να είναι σοβαροί αν στην επανασύνδεσή τους επιλύονταν και έβρισκαν κοινά σημεία αναφοράς.

  Θα το χαρακτήριζα όμως διασκεδαστικό. Μερικές ώρες με έναν ξαναμμένο Σκοτσέζο έχουν την ικανότητα να σε κάνουν να χαλαρώσεις. Ή και όχι…

  Περίληψη: Πριν από έξι χρόνια, η δεκαοκτάχρονη λαίδη Ιζαμπέλα Σκράντον σκανδάλισε όλο το Λονδίνο, γιατί κλέφτηκε με τον διαβόητο και άσωτο λόρδο Μακ Μακένζι.
  Έπειτα από τρία ταραχώδη χρόνια γάμου, σκανδάλισε για άλλη μια φορά το Λονδίνο, εγκαταλείποντάς τον.
  Τώρα ο Μακ εμφανίστηκε ξανά, εξίσου χαρισματικός και με έναν μόνο στόχο: να σαγηνεύσει την Ιζαμπέλα και να τη φέρει πίσω στη ζωή του και στο κρεβάτι του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φερθεί σαν πραγματικός κύριος.
  Όταν, όμως, η Ιζαμπέλα ανταποκρίνεται στην πρόκληση και δέχεται να ποζάρει γυμνή για τους ερωτικούς πίνακές του, αποκαλύπτεται η λαχτάρα της για τον διεφθαρμένο λόρδο και συνειδητοποιεί ότι είναι ανίκανη να αντισταθεί στις επιδέξιες πινελιές του.
  Κάποιος, όμως, τους παρακολουθεί από κοντά – επικίνδυνα κοντά.
  Ο πανέξυπνος πλαστογράφος, που έχει βάλει στόχο τους πίνακες του Μακ, ποθεί και την ίδια την Ιζαμπέλα. Αποφασίζοντας να την προστατεύσει, ο Μακ ορκίζεται να μη φύγει ποτέ από το πλευρό της, είτε το θέλει η ανεξάρτητη και περήφανη λαίδη του είτε όχι.

  Το πορτρέτο της λαίδης ΙζαμπέλαΣτοιχεία βιβλίου

  Tίτλος: Το πορτρέτο της λαίδης Ιζαμπέλα

  Σειρά: Οικογένεια Μακένζι – No 2

  Συγγραφέας: Jennifer Ashley

  Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

  ISBN: 978-618-5229-88-7

  Εκδόσεις: Elxis

                                                 Ημερομηνία έκδοσης: 2018

                                                 Σελίδες: 352

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here