Περιπέτεια στο νησί της κιμωλίας

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο «Περιπέτεια στο νησί της κιμωλίας» είναι ένα υπέροχο ταξίδι στην Κίμωλο. Ένα βιβλίο πλημμυρισμένο από το Κυκλαδίτικο αυτό νησί. Κάθε σελίδα του  δημιουργεί στα παιδιά δεκάδες εικόνες με φόντο τις εκκλησίες του νησιού, τα σοκάκια του, τις παραλίες του, τα βράχια του και τις σπηλιές του. Μέσα σε όλο αυτό το υπέροχο σκηνικό, η συγγραφέας βάζει τους ήρωές της σε περιπέτειες.

Δεν είναι, όμως, μόνο ένα βιβλίο περιπέτειας, αλλά είναι κι ένα βιβλίο γνώσεων, καθώς παρέχει ένα σωρό πληροφορίες για την ιστορία του νησιού. Μέσα στις εκατό περίπου σελίδες του βιβλίου, οι μισές περιλαμβάνουν πληροφορικές για την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της Κιμώλου.

Αυτό που εισέπραξα διαβάζοντας το βιβλίο, είναι η μεγάλη αγάπη της συγγραφέως για την Κίμωλο και η διάθεσή της να μεταδώσει αυτή την αγάπη στο αναγνωστικό κοινό. Να τους γνωρίσει το νησί και να τους ταξιδέψει σε κάθε του γωνιά μικρή και μεγάλη. Και το πετυχαίνει!

Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, τόσο από μικρούς, όσο κι από μεγάλους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Ανήκει στη σειρά «Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις», για παιδιά ηλικίας 9+.

Καλή σας ανάγνωση!

Περίληψη: Μια εκδρομή στο τέλος του καλοκαιριού γίνεται συναρπαστική περιπέτεια εξερεύνησης για μια παρέα παιδιών. Όμως, ποια είναι αυτή η σκιά που τριγυρνά στα δρομάκια του χωριού, μόλις πέφτει η νύχτα; Και ποιος έκλεψε τον πολύτιμο θησαυρό της Αρχαιολογικής Συλλογής του Μουσείου της Κιμώλου;

Περιπετειώδεις βόλτες σε γραφικά μονοπάτια και απίθανες εξερευνήσεις σε θαλάσσιες σπηλιές και παραλίες. Η παρέα των παιδιών περνάει αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές στο πανέμορφο και γεμάτο μυστικά νησί της Κιμώλου.

Ποιος, όμως, θα δώσει τελικά τη λύση στο μυστήριο της κλοπής στο Μουσείο;

Περιπέτεια στο νησί της κιμωλίαςΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Περιπέτεια στο νησί της κιμωλίας

Συγγραφέας: Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου 

Εκδόσεις: Μίνωας

Έτος έκδοσης: 2012

Σελίδες: 107 

ISBN 978-960-481-730-6

Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here