Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Πού πήγαν οι οθόνες;» της συγγραφέως Helen Docherty. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του συζύγου της συγγραφέως, Thomas Docherty. Η έμμετρη απόδοση του βιβλίου είναι της Μάρως Ταυρή. Aπευθύνεται σε ηλικίες 4+.
Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου
Αναφέρεται σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα: στην κατάχρηση που γίνεται από όλους μας πλέον στις οθόνες. Υπολογιστές, τάμπλετ, κ.ά. Αλόγιστη χρήση που μας στερεί την αληθινή ζωή.
Σε μια πόλη, φτάνει μια μέρα ένα Κλεφτρί. Έχει όρεξη για παιχνίδια, αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία. Όλοι οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, ασχολούνται με τις οθόνες τους.
Και τότε ένα κινητό αρχίζει να χτυπάει! Το μύρισε, το έγλειψε, δάγκωσε μια μπουκιά… Για κάτι τόσο λαμπερό είχε γεύση γλυκιά.
Έτσι το κλεφτρί αρχίζει σιγά σιγά να καταβροχθίζει ό,τι οθόνη βρίσκει στην πόλη. Μεγάλη και μικρή… Τι θα συμβεί λοιπόν όταν όλες οι οθόνες χάνονται;
Μονάχα ένα παιδί, ο Μαξ, δεν ήταν λυπημένο. Οθόνες δε χρειαζότανε για να ’ναι ευτυχισμένο.
Ένα βιβλίο που δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις με τα παιδιά για τη σωστή χρήση των υπολογιστών. Το κείμενο είναι έμμετρο και βοηθά πολύ τα μικρής ηλικίας παιδιά να το κατανοήσουν, ενώ η εικονογράφηση του βιβλίου το συμπληρώνει.
Μια ευχάριστη, διασκεδαστική και απολαυστική ιστορία που δείχνει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, την ομορφιά της αληθινής ζωής και όχι της εικονικής.
Περίληψη: Όταν το Κλεφτρί φτάνει στην πόλη, το μόνο που θέλει είναι να κάνει καινούριους φίλους και να παίξει. Ωστόσο κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Όλοι είναι κολλημένοι στην οθόνη του κινητού τους. Ξαφνικά όμως όλες οι οθόνες εξαφανίζονται μυστηριωδώς, και τότε είναι που ξεκινά η πραγματική διασκέδαση! Μια ξεκαρδιστική ιστορία σε στιχάκια, με πολύ επίκαιρο μήνυμα, για τη χαρά της ζωής… μακριά από οθόνες!
Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Πού πήγαν οι οθόνες;
Συγγραφέας: Helen Docherty
Εικονογράφος: Thomas Docherty
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
ΙSBN: 9786180325195
Σελίδες: 32
Ημερομηνία έκδοσης: 29/3/2021
Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα
Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ