Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Πωλητής Ευτυχίας - Davide Cali

  Πωλητής Ευτυχίας – Davide Cali

  -

  Πωλητής Ευτυχίας – Davide Cali

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ό,τι και να γράψω γι’ αυτό το υπέροχο βιβλίο «Πωλητής ευτυχίας», θεωρώ ότι δεν θα καταφέρω να περιγράψω αυτή τη μαγεία που μου πρόσφερε διαβάζοντάς το. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Συγγραφέας του βιβλίου ο Davide Cali, με περισσότερα από ενενήντα βιβλία στο ενεργητικό του. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι εξαιρετική. Είναι δημιουργία του Μarco Soma, ενός εικονογράφου που έχει λάβει πολλές διακρίσεις, με πιο πρόσφατη το βραβείο Αndersen 2019. Η μετάφραση του κειμένου είναι της συγγραφέως και αφηγήτριας Εύης Γεροκώστα.

  Το κείμενο του Davide είναι λιτό, απλό, αλλά σπουδαίο, όχι μόνο για μικρούς αναγνώστες, αλλά και για μεγάλους. Ό,τι λείπει από το κείμενο, το συμπληρώνει ο εικονογράφος με μοναδικό τρόπο. Δεν είναι απλές εικόνες, αλλά έργα τέχνης.

  Ο συγγραφέας μιλάει για την ευτυχία. Λένε ότι η ευτυχία είναι το σπουδαιότερο αγαθό. Για τον καθένα από εμάς, η ευτυχία είναι κάτι το διαφορετικό. Δεν αναζητούν όλοι με τον ίδιο τρόπο την ευτυχία. Άλλοι την επιθυμούν, κι άλλοι την αρνούνται και έχουν τον λόγο τους για αυτή τους την απόφαση.

  Ο Κύριος Ψαρόνης, που είναι καλλιτέχνης –τουλάχιστον αυτό νομίζει–, δεν θέλει ν’ αγοράσει, γιατί νομίζει ότι έτσι θα χάσει την έμπνευσή του, άλλωστε οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι δυστυχισμένοι.

  Ο ήρωας της ιστορίας είναι ο κύριος Περιστέρης. Είναι πωλητής ευτυχίας. Πουλάει μέσα σε βάζα μικρά ή μεγάλα την ευτυχία. Ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση, κάποιοι αγοράζουν μεγάλα βάζα κι άλλοι πιο μικρά. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που κάνουν παζάρια για καλύτερη τιμή, αλλά ο κύριος Περιστέρης δεν υποχωρεί. Η ευτυχία δεν αγοράζεται μισοτιμής.

  Η κυρία Τσαλαπετεινού αγοράζει δώδεκα μικρά βάζα, για να τα προσφέρει ως δώρα τα Χριστούγεννα.

  Ένα βιβλίο που μας υπενθυμίζει ότι η ευτυχία είναι εξολοκλήρου δική μας υπόθεση. Βρίσκεται γύρω μας στα απλά, καθημερινά πράγματα, που μπορούν να μας κάνουν πολύ ή λιγότερο ευτυχισμένους.

  Πωλητής Ευτυχίας – Davide Cali

  Το μόνο που μου έλειψε από το βιβλίο είναι τα βιογραφικά του συγγραφέα και του εικονογράφου. Νομίζω ότι σε κάθε βιβλίο θα πρέπει να υπάρχουν, για να γνωρίζουν οι αναγνώστες τους δημιουργούς του βιβλίου που διαβάζουν.

  Ο «Πωλητής ευτυχίας» είναι ένα βιβλίο κόσμημα που σίγουρα θα βρει θέση στην καρδιά σας, αλλά και στη βιβλιοθήκη σας.

  Περίληψη: Πωλείται η ευτυχία; Φυσικά! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα, ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία. Ο Κύριος Περιστέρης κάνει ένα επάγγελμα τόσο συναρπαστικό όσο και ασυνήθιστο! Πωλεί βάζα που περιέχουν ευτυχία! Νωρίς το πρωί φεύγει με το φορτηγάκι του για να φτάσει στους πελάτες που ζουν κοντά στη μεγάλη βελανιδιά! Η πλούσια και γόνιμη μέρα του κυρίου Περιστέρη έρχεται στο τέλος της και, φεύγοντας, δεν παρατηρεί ότι ένα βάζο πέφτει από το φορτηγό και το παίρνει ο κύριος Ποντίκης που κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη…

  Η ευτυχία φαίνεται ανέφικτη και παρ’ όλα αυτά είναι γύρω μας, ακόμα και μέσα σε ένα κενό βάζο! Αρκεί να σταματήσουμε και να παρατηρήσουμε με τα μάτια της καρδιάς!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Πωλητής Ευτυχίας

  Συγγραφέας: Davide Cali

  Εικονογράφος: Marco Soma

  Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη 

   ISBN: 978-618-5151-85-0

  Ημ. Έκδοσης: 11/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Χρυσούλα Παπαβασιλείου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here