Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Στον Καιρό των Μάγων - Cressida Cowell

  Στον Καιρό των Μάγων – Cressida Cowell

  -

  Στον Καιρό των Μάγων

  Προσωπική άποψη: Ζωή Τσούρα

  Η ιστορία μας έχει δύο ήρωες.

  Το αγόρι, ο Ζαρ, κατάγεται από φυλή Μάγων αλλά δεν έχει μαγικές ικανότητες, και θα κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τις αποκτήσει.

  Το κορίτσι, η Μάγια, κατάγεται από φυλή Πολεμιστών, αλλά έχει στην κατοχή της ένα μαγικό αντικείμενο, και θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει κρυφό.

  Κάπως έτσι ξεκινούν οι περιπέτειες δύο εντελώς διαφορετικών μα και τόσο όμοιων παιδιών, σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο δάση, μαγεία, και παράξενα πλάσματα.

  Μάγοι και Πολεμιστές, δύο αντίπαλες φυλές. Τον παλιό καιρό, όταν οι Πολεμιστές εισέβαλαν για πρώτη φορά στη χώρα στην οποία διαδραματίζονται τα γεγονότα του βιβλίου, εξολόθρευσαν τις κακές και φοβερές Μάγισσες, με το μόνο όπλο που μπορεί να νικήσει τη μαγεία: το σίδερο. Έπειτα, όμως, οδηγούμενοι από προκαταλήψεις και γενικεύσεις, στράφηκαν ενάντια και στους καλούς εκπροσώπους της Μαγείας…

  Ξεκίνησαν λοιπόν την προσπάθεια να ξεφορτωθούν και τους Μάγους, και τα ογκρ και τους λυκάνθρωπους και όλο τον άτακτο φασαριόζικο συρφετό των καλών αερικών και των κακών αερικών, που φεγγοβολούσαν σαν μικρά άστρα στο σκοτάδι και έκαναν φάρσες και ξόρκια το ένα σε βάρος του άλλου, καθώς και τους γίγαντες που κινούνταν αργά και προσεκτικά ανάμεσα στα χαμόδεντρα και που ήταν μεγαλύτεροι από μαμούθ αλλά ήσυχοι σαν μωρά.

  Στον Καιρό των Μάγων – Cressida Cowell

  Τη σήμερον ημέρα, Μάγοι και Πολεμιστές είναι θανάσιμοι εχθροί. Δύο ομάδες που φαγώνονται μεταξύ τους χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κι έτσι ο πραγματικός εχθρός δυναμώνει και γιγαντώνεται κάτω από τη μύτη τους. Επίκαιρο, δε νομίζετε;

  Τα σύνορα ανάμεσα στις επικράτειές τους είναι αυστηρά καθορισμένα. Τα σύνορα όμως δεν έχουν υπολογίσει το Ζαρ και τη Μάγια, που έρχονται σα σίφουνες να αναστατώσουν τα πάντα. Αποκλίνουν κι οι δύο από τις νόρμες των λαών τους – οι παράξενοι, οι δακτυλοδεικτούμενοι, οι μη αποδεκτοί. Είναι και οι δύο παιδιά βασιλικών προσώπων, των υπερ-επιτυχημένων ηγετών των λαών τους αντίστοιχα, πράγμα που τους προσθέτει ακόμα περισσότερη πίεση. Μεταξύ τους γεννιέται μία χλιαρή συμμαχία, η οποία μετατρέπεται σταδιακά σε δυνατή φιλία, καθώς είναι οι μόνοι που ξέρουν μία τρομακτική αλήθεια: ότι οι Μάγισσες, τα χειρότερα τέρατα που μπορεί να βάλει ανθρώπου νους, επέστρεψαν…

  Σε αυτό το τρελό, μαγικό ταξίδι τους για να αποδείξουν την αλήθεια – και να ανακαλύψουν δυο τρεις ακόμη – ο Ζαρ και η Μάγια ωριμάζουν, καθώς η ανάγκη τους για επιβεβαίωση και αποδοχή έρχεται σε σύγκρουση με τον ηθικό κώδικα που σιγά σιγά διαμορφώνουν. Μαθαίνουν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, και να υπερασπίζονται την αλήθεια και το δίκαιο ακόμα κι αν αυτό τους κοστίζει – ένα μάθημα ανεκτίμητης αξίας για όλα τα παιδιά.

  Μία συναρπαστική ιστορία με χιούμορ, θεατρικότητα, και εκκεντρική εικονογράφηση, που θα σας παρασύρει στην καρδιά του σκοτεινού Αγριοδάσους, παρέα με γίγαντες, αερικά, και παράξενα ζώα.

  Στον Καιρό των Μάγων – Cressida Cowell

  Η δράση δεν σταματάει λεπτό, οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ δε λείπουν και οι συναισθηματικές στιγμές, ματιές στις ψυχές των δύο παιδιών. Η συγγραφέας έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και με τους κακούς της ιστορίας, τις ανατριχιαστικές Μάγισσες, οι οποίες πολύ έξυπνα δεν απεικονίζονται πουθενά καθαρά και ολόκληρες στην εικονογράφηση, ακριβώς γιατί το άγνωστο εμπνέει περισσότερο φόβο.

  Είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά από 12 έως 112 ετών, το οποίο εξιτάρει τη φαντασία και ενθουσιάζει, προσφέροντας άφθονες στιγμές αγωνίας, ανατριχίλας, και γέλιου. Εξαιρετική επιλογή για καλοκαιρινές αναγνώσεις, και μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο της σειράς. 

  “Τι… είναι… αυτό;” ψιθύρισε η Μάγια, με απόλυτη φρίκη.

  “Εγώ”, είπε η φριχτή, τρομακτική, τριζάτη φωνή, “είμαι ο Βασιλομάγιστρος…”

  “Ω, μα το μάτι του τρίτωνα και το μεγάλο δάχτυλο του φριχτού χασομέρη βατράχου!” βλαστήμησε με φρίκη ο Κάλιμπαρν. “Το πεπρωμένο μας την έφερε! Το ριζικό αναπόδιασε! Το σύμπαν έδειξε τα δόντια του! Η μοίρα έχει μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ!”

  Περίληψη: Κάποτε υπήρχε Μαγεία, και η Μαγεία ζούσε στα σκοτεινά δάση. 
  Ώσπου ήρθαν οι Πολεμιστές…
  Ο Ζαρ κατάγεται από φυλή Μάγων, αλλά δεν έχει μαγικές ικανότητες και θα κάνει τα πάντα για να τις αποκτήσει.
  Η Μάγια κατάγεται από φυλή Πολεμιστών, αλλά έχει στην κατοχή της ένα απαγορευμένο, μαγικό αντικείμενο, και θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει κρυφό.

  Όταν τα άστρα συγκρούονται, ο Ζαρ και η Μάγια θα πρέπει να ξεχάσουν τις διαφορές τους, για να καταφέρουν να φτάσουν στα μυστικά μπουντρούμια του κάστρου των Πολεμιστών… όπου ένα πλάσμα που είχε μείνει κοιμισμένο για εκατοντάδες χρόνια αρχίζει να ξυπνάει.

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Στον Καιρό των Μάγων

  Συγγραφέας: Cressida Cowell

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Αριθμός Σελίδων: 392

  Έτος έκδοσης: 2018

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here