Τρίτη, 20 Ιουλίου, 2021
More
  ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη - Μαριάννα Φραγκούλη

  Συνέντευξη – Μαριάννα Φραγκούλη

  -

  Συνέντευξη – Μαριάννα Φραγκούλη

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε την ταλαντούχα εικονογράφο Μαριάννα Φραγκούλη. Ελάτε να τη γνωρίσουμε.  

  Ρωτάει η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Συνέντευξη

  Καλησπέρα σας. Πριν αρχίσουμε, θα θέλαμε να σας πούμε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας η παραχώρηση αυτής της συνέντευξης ώστε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τον καλλιτέχνη.  

  Μ. Φρ: Καλησπέρα και από εμένα, είναι χαρά μου και σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας!

  Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Τι είναι για σας η ζωγραφική;

  Συνέντευξη Μαριάννα Φραγκούλη

  Μ. Φρ: Νομίζω ότι ήταν αναπόφευκτο το να ασχοληθώ με τη ζωγραφική, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγράφιζα όπου μπορεί να φανταστεί κανείς, λάτρευα ως παιδί τη ζωγραφική και βέβαια τα παραμύθια, το να δημιουργώ χαρακτήρες και μέρη όπως τα φανταζόμουν ήταν κάτι υπέροχο για την παιδική μου αλλά και την ενήλικη ζωή μου!

  Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να εικονογραφώ, για εμένα είναι το οξυγόνο μου, τρόπος έκφρασης, η ψυχοθεραπεία μου, το καταφύγιό μου, η ζωή μου όλη!

  Για να ζωγραφίσει κάποιος χρειάζεται ταλέντο ή μπορούν όλοι να μάθουν να ζωγραφίζουν; 

  Μ. Φρ: Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι η ζωγραφική και κάθε μορφή τέχνης έχουν να κάνουν με την κλίση ενός ανθρώπου, δηλαδή το ταλέντο, την έφεση που μπορεί να έχει κάποιος προς αυτή, οπότε είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι συμβαίνει και αβίαστα. Παρ’ όλα αυτά, όπως σε καθετί στη ζωή, ακόμα και στη ζωγραφική χρειάζεται εκμάθηση, δουλειά και αγάπη προς αυτό.

  Από πού αντλείτε έμπνευση για να δημιουργήσετε τα έργα σας;

  Μ. Φρ: Σε μεγάλο βαθμό από την καθημερινότητα, την ίδια τη ζωή, λατρεύω τα ζώα, τα λουλούδια, τη φύση, τα παιδιά, ένα καλό βιβλίο, ένα καλό κείμενο που θα έρθει στα χέρια μου, μια ταινία, μια σειρά, ακόμα και μια στιγμή ή ένα αντικείμενο είναι κάποια από αυτά που θα τροφοδοτήσουν τη φαντασία. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο, όλα είναι θέμα από ποια οπτική γωνία έχεις επιλέξει να βλέπεις τη ζωή αλλά και να τη ζεις.

  Απομονώνεστε από όλα και όλους κατά περιόδους όταν αφοσιώνεστε σε μια νέα δημιουργία, ή είσαστε πιο εξωστρεφές και κοινωνικό άτομο, εννοώντας την ίδια μέρα να δείτε ένα σωρό κόσμο κι έπειτα ν’ αφοσιωθείτε στις δημιουργίες σας;

  Μ. Φρ: Προτιμώ να είμαι πιο μοναχική όταν δημιουργώ, εξάλλου είναι και η φύση της δουλειάς αρκετά μοναχική, με deadlines, με πολλές ώρες, που σε κρατάει εκεί, οπότε η κοινωνική ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα τις περισσότερες φορές.

  Ποια είναι τα οφέλη της ζωγραφικής στον άνθρωπο;

  Συνέντευξη – Μαριάννα Φραγκούλη

  Μ. Φρ: Θα μπορούσα να απαριθμήσω πάρα πολλά οφέλη της ζωγραφικής, είτε ως δημιουργός είτε ως θεατής, αλλά θα αρκεστώ στα πιο σημαντικά: για εμένα η ζωγραφική είναι τρόπος έκφρασης, βοηθάει στην ψυχολογία και τη δημιουργία, λειτουργεί θετικά για το άγχος και τη σκέψη, την απομνημόνευση, αλλά αυξάνει και τη φαντασία, που για εμένα είναι πολύ σημαντικό τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στους ενήλικες.

  Τι ετοιμάζετε αυτή την περίοδο;

  Μ. Φρ: Αυτή την περίοδο ετοιμάζω μια σειρά από επιλεγμένα χειροποίητα αλλά και εκτυπωμένα κομμάτια ενός χαρακτήρα που έχω δημιουργήσει, όπως και προσωπικά σχέδια σε αντίγραφα υπογεγραμμένα από εμένα, αλλά και κάποιες κατασκευές από πηλό, τα οποία όλα θα βρίσκονται διαθέσιμα στην προσωπική μου ιστοσελίδα αλλά και αντίστοιχα στην ιστοσελίδα του χαρακτήρα με το όνομα Afroxylanthi. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι διαθέσιμα στις αρχές με μέσα Ιουλίου. Τελειώνοντας, υπάρχουν στα σκαριά κάποια βιβλία που θα εμφανιστούν στο άμεσο μέλλον.

  Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον!

  Μ. Φρ: Εγώ σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και την όμορφη συζήτηση, ανταποδίδω ό,τι καλύτερο, με υγεία σε εσάς και όλο τον κόσμο! 

  Μπορείτε να επισκεφτείτε το site της κα Φραγκούλη:  https://www.mariannafragouli.com/

  Και να επικοινωνήσετε μαζί της στον λογαριασμό της στο instagram: https://www.instagram.com/marianna_fragouli/?hl=el

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here