Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Τι σκαρώνει ο λύκος - Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  Τι σκαρώνει ο λύκος – Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  -

  Τι σκαρώνει ο λύκος

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Τζένης Κουτσοδημητροπούλου «Τι σκαρώνει ο λύκος», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+, ενώ η εικονογράφηση ανήκει στη Γεωργία Στύλου.

  Μια όμορφη ιστορία κατά των προκαταλήψεων και στερεότυπων με τα οποία δυστυχώς μαθαίνουμε να ζούμε.

  Αλλά το ιδανικό είναι να δείξουμε στα παιδιά μας ότι πρέπει να τα αποτινάξουμε από πάνω μας  και να μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα ακούγοντας κάποιες φήμες.

  Μια ιστορία που θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

  Μια φορά και έναν καιρό, σ’ ένα ήσυχο χωριό μετακόμισε ένας λύκος. Ένας λύκος μοχθηρός. Μα πως θα μπορούσε αλλιώς; Η φήμη των προγόνων του τον ακολουθούσε. Όπως άλλωστε ακολουθεί όλους τους λύκους. Με αργά, συρτά βήματα κυκλοφορούσε καθημερινά μόνος στα σοκάκια. Με κεφάλι σκυμμένο και βλέμμα χαμηλωμένο χωρίς να ανταλλάσσει ποτέ κουβέντα με κανέναν.

  Ένας λύκος μετακομίζει σε ένα ήσυχο χωριό. Γυρίζει στα σοκάκια με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς να απευθύνεται σε κανέναν. Τα υπόλοιπα ζώα του χωριού αρχίζουν να φτιάχνουν σενάρια στο μυαλό τους για το τι σκαρώνει ο λύκος. Άλλωστε υπάρχει η προκατάληψη που ακολουθεί μια ζωή τον λύκο, ότι είναι ένα ζώο μοχθηρό.

  Έτσι τα ζώα, με αρχηγό τον αστυφύλακα του χωριού, τον κύριο Σκύλο, αποφασίζουν να βρεθούν στο σπίτι του Λύκου και να δουν με τα ίδια τους τα μάτια αυτό που ετοιμάζει.

  Όταν ο λύκος τους ανοίγει τη πόρτα του σπιτιού, βρίσκονται μπροστά σε μια έκπληξη…

  Περίληψη: H ζωή ενός ήσυχου χωριού αναστατώνεται με την άφιξη ενός νέου κατοίκου, του Λύκου. Η φήμη που τον συνοδεύει προκαλεί φόβο και ανασφάλεια σε όλους τους κατοίκους. Η εμφάνισή του και μόνο προκαλεί τρόμο. Κάθε του βλέμμα είναι απειλή. Κάθε του κίνηση είναι ύποπτη. Όλοι αναρωτιούνται τι να σκαρώνει ο Λύκος. Μετά από έρευνα, όλοι οι κάτοικοι παίρνουν μια απόφαση: ο Λύκος πρέπει να φύγει πριν γίνει κανένα κακό. Άραγε, θα τα καταφέρουν;

  Μια τρυφερή ιστορία κατά των στερεότυπων και των βιαστικών συμπερασμάτων. Κατά της ξενοφοβίας και των προκαταλήψεων.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Τι σκαρώνει ο Λύκος;

  Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  ΕικονογράφησηΓεωργία Στύλου

  Ηλικία: Για παιδιά 4+ ετών

  Εκδοτικός: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

  Έτος έκδοσης: 2016

  ISBN: 978-618-5151-12-6

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Νικολαΐδου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here