Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Το Κάτι τι; - Μαρίνα Γιώτη

  Το Κάτι τι; – Μαρίνα Γιώτη

  -

  Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη «Το Κάτι τι;» που απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στη Μελισσούπολη, τα μελισσάκια ξεμένουν από τροφή. Παρά τη σωστή προετοιμασία που είχαν κάνει για την τροφή τους το καλοκαίρι, ο χειμώνας είναι βαρύς και με διάρκεια. Κρυώνουν και πεινούν πολύ.

  Ο Μίλτος και η Μελίνα είχαν αρχίσει να απελπίζονται. «Βλέπω στα όνειρά μου, Μελίνα, ότι κολυμπάω σε βασιλικό πολτό» είπε ο Μίλτος.

  Και ενώ τα μελισσάκια συζητούσαν, κάτι παράξενο και τεράστιο άνοιξε το καπάκι της κυψέλης τους κι άφησε μέσα ένα ζυμάρι.

  Τι είναι αυτό το γιγάντιο Κάτι; Και τι άφησε στην Κυψέλη; Πολλές ερωτήσεις κάνουν τα μελισσάκια. Το νέο βιβλίο της σειράς “Μελισσάκια στα Θρανία” έφτασε!

  Πανικός επικρατεί στηn κυψέλη. Τα μελισσάκια είναι τρομοκρατημένα. Οι μέρες κυλούν, αυτά λιμοκτονούν, αλλά δεν πλησιάζουν το ζυμάρι από φόβο. Αναστάτωση μεγάλη έχει δημιουργήσει στην κυψέλη το άγνωστο «Κάτι» που έφερε το ζυμάρι. 

  Πώς θα εξελιχθεί άραγε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κυψέλη;

  Πρόκειται για ένα βιβλίο γνώσεων, όπου με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για τον κύκλο ζωής των μελισσών, την αναπαραγωγή τους αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν να εξαφανιστούν. 

  Μέσα όμως από την ιστορία που περιγράφεται στο βιβλίο, μαθαίνουν να σέβονται τη γνώμη των άλλων. Να ενεργούν με βάση τη λογική και όχι κάτω από τη σκιά του φόβου. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο από παιδαγωγούς, όσο και από γονείς.  

  Περίληψη: Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει το καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη.
  «Θέλει να μας καταστρέψει», είπε ο Φώντας ο Φρουρός.
  «Θέλει να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Φρίξος ο Κηφήνας.
  «Θέλει να μας μάθει», κατέληξε η Ράνια η Παραμάνα.
  Θα αφήσει ο Μίλτος και η Μελίνα να καταστραφεί η Κυψέλη ή τελικά θα επικρατήσει η λογική; Ίσως όμως χρειάζεται κι ένα μικρό βήμα πίστης για να προχωρήσουν παρακάτω. Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

  Στοιχεία βιβλίου

  Το Κάτι τι; - Μαρίνα Γιώτη

  Τίτλος: Το Κάτι τι; (Μελισσάκια στα θρανία, βιβλίο II)

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Μαρίνα Γιώτη

  Σελίδες: 68

  Εκδόσεις: Διόπτρα 

  ISBN: 978-960-653-081-4

  Ημερομηνία έκδοσης: 27/05/2020 

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ