Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 10-12Χριστουγεννιάτικες ιστορίες Ασφαλούς Διαδικτύου - Αναστασία Παπαδοπούλου

  Χριστουγεννιάτικες ιστορίες Ασφαλούς Διαδικτύου – Αναστασία Παπαδοπούλου

  -

  Η εκπαιδευτικός πληροφορικής και συγγραφέας Αναστασία Παπαδοπούλου έγραψε ένα άκρως ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Αναφέρομαι στο βιβλίο «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες Ασφαλούς Διαδικτύου» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της, τη φαντασία και το χιούμορ της, μας παρουσιάζει ένα βιβλίο που στόχο έχει να πληροφορήσει τα παιδιά για όλους εκείνους τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Το βιβλίο μάλιστα έχει παρουσιαστεί και ως θεατρικό έργο σε μαθητικό φεστιβάλ. 

  Οι ιστορίες που μας παρουσιάζει είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας. Όλοι μας έχουμε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις με τους ήρωες της συγγραφέως. Γίνεται αναφορά στον εθισμό των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στη χρήση βίας που συναντάμε σε πολλά από αυτά, στα ψεύτικα προφίλ, στον διαδικτυακό εκφοβισμό κ.α.

  Ααα! Σας βαρέθηκα πια! Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια ακούω. Όλη την ημέρα τσακώνεστε για το ποιος θα κάτσει στον υπολογιστή και πόσο! Λοιπόν, τέλος! Η μαμά εκνευρισμένη κλείνει τον φορητό υπολογιστή με μια κίνηση και τον παίρνει.

  Το κείμενο είναι σε μορφή διαλόγων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από εκπαιδευτικούς. Με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο τα παιδιά ενημερώνονται για τους κινδύνους αλλά και τους τρόπους προστασίας τους.

  Ο εκφοβισμός πληγώνει!

  Δεν κάνω ότι δε θα ήθελαν

  να μου κάνουν οι άλλοι.

  Αν είμαι εγώ το θύμα δεν ξεχνώ:

  • Δεν απαντάμε στα εκφοβιστικά

  μηνύματα.

  • Μπλοκάρουμε την πρόσβαση του

  αποστολέα.

  • Αναφέρουμε το πρόβλημά μας στους

  γονείς μας ή σε άλλους ενήλικους

  που εμπιστευόμαστε.

  Πρόκειται λοιπόν για ένα βιβλίο χρήσιμο σε κάθε οικογένεια, αφού πια, το διαδίκτυο είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής και όλοι το χρησιμοποιούμε. Οφείλουμε λοιπόν να γνωρίζουμε τους κανόνες που θα μας εξασφαλίσουν ασφαλή πλοήγηση.

  Περίληψη: Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύνολο από μικρές και διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οι οποίες αφορούν την πρόληψη από τους διαδικτυακούς κινδύνους που απειλούν σε μεγάλο βαθμό τα νεαρά παιδιά.

  Έτσι λοιπόν, μέσα από έξι απολαυστικούς χριστουγεννιάτικους διαλόγους με πρωταγωνιστές αγαπημένους ήρωες, όπως ο Άγιος Βασίλης, ο Ρούντολφ το ελαφάκι και άλλοι, οι μικροί μας φίλοι, αλλά και όλη η οικογένεια θα μπορέσουν να αντιληφθούν τους διαδικτυακούς κινδύνους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

  Για να δούμε όμως, ο Άη Βασίλης που με μαεστρία μοιράζει τα αγαπημένα μας δώρα, ξέρει άραγε να προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα στο διαδίκτυο; Ο Ρούντολφ το αγαπημένο μας ελαφάκι είναι δυνατόν να πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού;

  Οι «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου» είναι εδώ, αφιερωμένες σε όλη την οικογένεια!

  Στοιχεία βιβλίου

  Χριστουγεννιάτικες ιστορίες Ασφαλούς Διαδικτύου - Αναστασία Παπαδοπούλου Τίτλος: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες Ασφαλούς Πλοήγησης

  Συγγραφέας: Αναστασία Παπαδοπούλου

  Εκδόσεις: Φυλάτος

  Σελίδες: 40

  ΙSBN: 9789606581090

                                                          Ημερομηνία έκδοσης: 12/2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ