Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα - Λίλη Λαμπρέλλη

  Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα – Λίλη Λαμπρέλλη

  -

  Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Παραμυθία σημαίνει παρηγοριά. Τα παραμύθια είναι η παρηγοριά της ψυχής για τα παιδιά, αλλά και για όσους ενήλικες αισθάνονται παιδιά.

  Πριν λίγες μέρες, διάβασα το βιβλίο της συγγραφέως και αφηγήτριας λαϊκών  παραμυθιών Λιλής Λαμπρέλλη, «Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα».

  Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα – Λιλή Λαμπρέλη

  Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και είναι μικρό σε μέγεθος. Φανταστείτε το σαν μια κάρτα. Δεν είναι εικονογραφημένο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παραμύθι. Από αυτά που θες να τα διαβάζεις ξανά και ξανά. Από τα παραμύθια που μπορείς να τα παίρνεις μαζί σου παντού και να τα ανοίγεις όταν βρίσκεσαι σε αναμονή σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  Το παραμύθι αναφέρεται στα όνειρα. Όνειρα που αργούν να πραγματοποιηθούν και κάποιοι κουράζονται από αυτή τη μεγάλη αναμονή. Άλλοι μένουν πιστοί σε ό,τι έχουν ονειρευτεί και περιμένουν υπομονετικά να γίνει πραγματικότητα.

  Ήταν πολλοί οι ανήμποροι να ονειρευτούν. Πολλοί που θέλαν πολλά χωρίς να τρέξουν πίσω τους, χωρίς καν να τα ζητήσουν ούτε στον ύπνο ούτε στον ξύπνο τους.

  Τρεις είναι οι ήρωες του παραμυθιού. Ένας ηλικιωμένος που βαρέθηκε να περιμένει να πραγματοποιηθούν τα όνειρά του και τα ξεπουλά, ένας νεαρός που αναζητά τα δικά του όνειρα, και μια βασιλοπούλα που είναι διατεθειμένη να περιμένει όσο χρειαστεί για να πραγματοποιηθεί το δικό της όνειρο.

  Ένα όμορφο παραμύθι για κάθε ηλικία, αλλά κυρίως για όσους νιώθουν παιδιά και δεν εγκαταλείπουν εύκολα ό,τι έχουν ονειρευτεί.

  Περίληψη: Ένα ερωτικό παραμύθι που στο κουκούτσι του βρίσκεται μια ιστορία από την προφορική παράδοση των σούφι.

  Τρία τα πρόσωπα του παραμυθιού: από τη μια, δύο ονειροπόλοι. Ο ένας κουράστηκε και ξεπουλάει τα όνειρά του. Ο άλλος αντέχει και τ’ ακολουθεί. Από την άλλη, μια βασιλοπούλα που περιμένει –χρόνια περιμένει– ν’ ακούσει τη σωστή λέξη.

  Τι να ’ναι τα όνειρα; Αξίζουν όλα να τα κρατάμε φυλαχτό; Άραγε αυτά που αξίζουν κι είναι γεμάτα φως μήπως είναι ένας δρόμος, ένας τρόπος ν’ ανταμώσουμε την κυρά της ψυχής μας που περιμένει;

  Ένα παραμύθι για την ομορφιά της ζωής παρά την ασχήμια στο παζάρι του κόσμου.

  Πάνω απ’ όλα, μια αφήγηση για τη δύναμη εκείνων που έχουν τη χάρη να ονειρεύονται.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Αυτός που ξεπουλούσε όνειρα

  Συγγραφέας: Λιλή Λαμπρέλλη

  Εκδόσεις: Πατάκη

  ISBN: 9789601675497

  Ημ. Έκδοσης: 25/10/2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here