Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Σέργιος ο Ρινόκερος - Χριστίνα Ρασιδάκη

  Σέργιος ο Ρινόκερος – Χριστίνα Ρασιδάκη

  -

  Σέργιος ο Ρινόκερος

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως και ψυχοθεραπεύτριας Χριστίνας Ρασιδάκη «Σέργιος ο ρινόκερος», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με μια υπέροχη εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Διαβάζω ιστορίες και απευθύνεται σε ηλικίες 6+.

  Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι πάνω από όλα απόλαυση. Τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι που θα διαβάσουν το βιβλίο της κυρίας Ρασιδάκη, θα το βρουν άκρως απολαυστικό μέχρι και την τελευταία σελίδα.

  Ο Σέργιος λατρεύει τη τζαζ μουσική. Βέβαια, στη σαβάνα που ζει δεν έχει και πολλές ευκαιρίες για να ακούει το αγαπημένο του μουσικό είδος. Άθελά του θα προκαλέσει ένα ατύχημα και τότε θα έρθει πιο κοντά σε αυτό που αγαπάει.

  Η Σαβάνα τότε πλημμύρισε χαρούμενους, υπέροχους, μαγευτικούς ήχους τζαζ! Οι μαϊμούδες που είχαν τις φωλιές τους στο μπαομπάμπ χοροπηδούσαν ξετρελαμένες από κλαδί σε κλαδί. Ζώα μαζευτήκαν από όλη την περιοχή και κρυμμένα στους θάμνους σφύριζαν και λικνίζονταν στον ρυθμό.

  Κείμενο και εικόνες ταξιδεύουν τους αναγνώστες στην Κένυα της Αφρικής. Γνωρίζουν τη σαβάνα, την πεδινή έκταση που αποτελεί το φυσικό περιβάλλον των άγριων ζώων της Αφρικής, μαθαίνουν για την αφρικανική πανίδα και χλωρίδα, για την περίφημη φυλή των Μασάι, αλλά και για τις συνήθειες του ρινόκερου, που είναι ο βασικός ήρωας της ιστορίας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Η συγγραφέας πετυχαίνει να παρασύρει τους αναγνώστες της στη μαγεία της μουσικής, προβάλλοντας την επίδραση που έχει στην ανθρώπινη ψυχή.

  Εκείνη τη βραδιά έγινε χαμός από τζαζ, τραγούδι, χορό και φαγητό. Το γλέντι ήταν τρικούβερτο, κανένας δεν κοιμήθηκε και όλοι πέρασαν αλησμόνητα κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες, ενώ υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να ακούσουν τη συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία του Σέργιου χάρη στο δωρεάν πρόγραμμα QR code reader.

  Σέργιος ο Ρινόκερος – Χριστίνα Ρασιδάκη

  Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε την ιστορία του Σέργιου και σίγουρα το βιβλίο θα το διαβάσετε αρκετές φορές αφού ο Σέργιος θα σας κλέψει την καρδιά!

  Περίληψη: Ο Σέργιος είναι ένας τεράστιος, υπέροχος ρινόκερος, που λατρεύει την τζαζ. Προσπαθώντας να σταματήσει ένα πουλμανάκι με μια ορχήστρα που περνά από την περιοχή του, γίνεται αιτία ενός διασκεδαστικού ατυχήματος που θα φέρει κοντά τα ζώα και τους ανθρώπους.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Σέργιος ο ρινόκερος

  Συγγραφέας: Χριστίνα Ρασιδάκη

  Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1949-1

  Ημ. Έκδοσης: 03/10/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσιδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here