Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Διαβάζοντας στο Opera caffe e Tulipani

  Διαβάζοντας στο Opera caffe e Tulipani

  -

  Διαβάζοντας στο Opera caffe e Tulipani

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε την Μπολόνια, θα κάνουμε μια στάση στο Opera caffe e Tulipani με την υπέροχη θέα στο κανάλι, ακούγοντας τον ήχο του τρεχούμενου νερού. Εδώ, πίνοντας τον καφέ μας, θα σας παρουσιάσουμε τα βιβλία με φόντο την Μπολόνια.

  Πρώτη μας επιλογή το βιβλίο του συγγραφέα Carlo Lucarelli «Ήθελα να πετάξω» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη σε μετάφραση Δήμητρας Δότση.

  Εγώ δεν θέλω να βρω λύση.

  Εγώ θέλω εκδίκηση.

  Σε μια Μπολόνια που δεν είναι πια η ίδια, ένας δολοφόνος επιβάλλει τη δική του δικαιοσύνη απέναντι στην αδικία που αντικρίζει γύρω του. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τον πολεμήσει. Η Γκράτσια Νέγκρο. Όμως ούτε κι εκείνη είναι πια η ίδια. Και δεν θέλει πλέον ούτε καν να ακούει τη λέξη «σίριαλ κίλερ».

  Το μυθιστόρημα της οργής του σήμερα. Της απόλυτης, αθεράπευτης οργής. Το μυθιστόρημα των συναισθημάτων, της μοναξιάς, της αβεβαιότητας του σήμερα.

  Επόμενη επιλογή μας το βιβλίο του Δημήτρη Μαμαλούκα με τίτλο: «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. ΄

  Όταν ο νεαρός φοιτητής Αλεσάντρο Φοντάνα εξαφανίζεται ξαφνικά από την Μπολόνια, η μητέρα του ζητάει τη βοήθεια του Γκαμπριέλε Αμπιάτι, παλιού της γνωστού και ερασιτέχνη ντετέκτιβ. Ο Γκαμπριέλε με τη βοήθεια του φίλου του, Νικόλα Μιλάνο, αναζητούν την τύχη του νεαρού σε μια σκοτεινή κι εχθρική Ιταλία, μέχρι που ένας γνωστός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας εκδίδει το τελευταίο του μυθιστόρημα.

  Τελευταία μας επιλογή «Η τριλογία του φασισμού» του Carlo Lucarelli από τις εκδόσεις Κέδρος.

  Τρεις διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις με ήρωα τον επιθεωρητή Ντε Λούκα, σε ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας, διαφθοράς και βίας.

  Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι αναγνωστικές μας προτάσεις και να απολαύσατε το ταξίδι μας στη μαγευτική Μπολόνια. Άλλο ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Την επόμενη Κυριακή ένας νέος προορισμός περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

  Διαβάζοντας στο Opera caffe e Tulipani

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση