Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More

  Είναι βιβλίο – Lane Smith

  -

  Είναι βιβλίο – Lane Smith. Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, κυκλοφορεί ένα απολαυστικό βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ, σε μια εποχή που τα παιδιά περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά σε μια οθόνη, και αφιερώνουν χρόνο μόνο στα σχολικά βιβλία από ανάγκη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Αναφέρομαι στο «Είναι βιβλίο» του συγγραφέα και εικονογράφου Lane Smith. Ήρωες του απολαυστικού αυτού βιβλίου, ένας γάιδαρος λάτρης της τεχνολογίας και μια μαϊμού βιβλιόφιλη. Μεταξύ των δυο συμπαθέστατων ζώων γίνεται ένας διάλογος για το τι είναι βιβλίο και τι μπορεί να κάνει. Ο διάλογος, όπως μπορείτε να φανταστείτε, προκαλεί γέλιο αλλά δίνει και τροφή για σκέψη.

  • Τι κρατάς;
  • Ένα βιβλίο.
  • Και πώς σκρολάρεις;
  • Δεν σκρολάρω. Γυρνάω τις σελίδες. Είναι βιβλίο.

  Το κείμενο σε κάθε σελίδα μικρό. Μια-δυο σειρές. Η εικονογράφηση είναι υπέροχη! Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Σχεδόν από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, τα παιδιά χειρίζονται κινητά και τάμπλετ με απίστευτη ευκολία. Δυστυχώς, η τεχνολογία εισβάλλει από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή τους, και για αυτή την κατάσταση υπαίτιοι είμαστε εμείς οι γονείς. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε αυτά τα τεχνολογικά προϊόντα για να απασχολήσουμε τα παιδιά σε κάποια έξοδό μας με φίλους ή στο σπίτι όταν πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες δουλειές. Τα παιδιά καθημερινά περνούν όλο και περισσότερο χρόνο με αυτές τις συσκευές και η εξάρτησή τους από αυτές είναι αναπόφευκτη.

  Μπορεί διαβάζοντας το βιβλίο να σας φανεί ότι ο συγγραφέας υπερβάλλει. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει κάποιος τι είναι βιβλίο;

  Είναι βιβλίο - Lane Smith
  Είναι βιβλίο – Lane Smith

  Αν συνεχιστεί η υπερβολική χρήση των συσκευών αυτών από τα παιδιά, δεν είναι καθόλου απίθανο να συναντάμε παιδιά που δεν θα γνωρίζουν τι είναι το βιβλίο.

  Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση. Μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο και να τα απομακρύνουμε σιγά σιγά από τα κινητά και τα τάμπλετ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχουμε αυτό.

  Διαβάζοντας μαζί με τα παιδιά το συγκεκριμένο βιβλίο, θα ανακαλύψετε μαζί και θα γνωρίσετε την απόλαυση που προσφέρει στους αναγνώστες το βιβλίο. Ο πολυτιμότερος φίλος του ανθρώπου.

  Περίληψη: Στέλνει μηνύματα; Μπλογκάρει; Σκρολάρει; Συνδέεται ασύρματα στο ίντερνετ; Τουιτάρει; – Όχι… Είναι βιβλίο!

  Στην εποχή των ψηφιακών βιβλίων, ο Lane Smith παίρνει το μέρος του έντυπου λόγου, σ’ έναν σπαρταριστό διάλογο ανάμεσα σε μια βιβλιόφιλη μαϊμού κι ένα γάιδαρο που είναι άσος στις νέες τεχνολογίες.

  Είναι βιβλίο - Lane Smith
  Είναι βιβλίο – Lane Smith

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Είναι Βιβλίο

  Συγγραφέας: Lane Smith

  Εικονογράφος: Lane Smith

  Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο  

  ISBN: 9789604710546

  Ημ. Έκδοσης:  5/2013

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here