Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ένα αστέρι πέφτει πέφτει - Μαίρη Τσόγκα

  Ένα αστέρι πέφτει πέφτει – Μαίρη Τσόγκα

  -

  Ένα αστέρι πέφτει πέφτει 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ξεφυλλίζοντας το νέο βιβλίο της Μαίρης Τσόγκα «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει», μαγεύτηκα από την υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

  Διαβάζοντας στη συνέχεια το βιβλίο, διαπίστωσα ότι δεν είναι μόνο η εικονογράφηση εξαιρετική, αλλά και το κείμενο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+.

  Κείμενο και εικόνα δένουν αρμονικά και σε οδηγούν σε ένα μαγικό ταξίδι με συνοδοιπόρους  τον ήλιο, το φεγγάρι, τα σύννεφα, τον άνεμο και τα αστέρια.

  Η Λαμπιρίνα συνέχισε να κατεβαίνει λαμπερή και φωτεινή. Είχε έρθει η μεγάλη στιγμή. Έπρεπε να βρει μια ευχή και να την πραγματοποιήσει. Ήταν η ώρα να εφαρμόσει όλα όσα γνώριζε. Είδε από μακριά μια ευχή να ανεβαίνει προς το μέρος της. Υπολόγισε τον χρόνο που χρειαζόταν για να συναντηθούν, λογάριασε τα άλματα που έπρεπε να κάνει για να την πλησιάσει και ετοίμασε τα δάχτυλά της για να κρατηθεί γερά πάνω της.

  Στο μεταξύ, η Γη από κάτω πλησίαζε όλο και πιο πολύ κι αν δεν έκανε γρήγορα, κινδύνευε να γκρεμοτσακιστεί σε καμιά βουνοκορφή ή να βουλιάξει στα βάθη κάποιου ωκεανού.

  -Τώρα! φώναξε και με τρία άλματα, δυο τούμπες κι ένα χοοοπ αρπάχτηκε από την ευχούλα.

  -Ευτυχώς! φώναξε η ευχή. Τώρα θα πραγματοποιηθώ! Να’σαι καλά, πεφταστέρι μου!

  Ένα αστέρι πέφτει πέφτειΗ Λαμπιρίνα ένα πεφταστέρι, ετοιμάζεται για την μεγάλη βραδιά. Πέφτοντας, θα ικανοποιήσει μια ευχή. Είναι όμως η πρώτη της φορά και φοβάται πως δεν θα τα καταφέρει. Πέφτοντας λοιπόν, συναντά μια ευχή, που για να πραγματοποιηθεί θα χρειαστεί πολλή δουλειά ακόμα.

  Ποια είναι όμως η ευχή που πρέπει να πραγματοποιηθεί;

  Ποιοι θα είναι οι βοηθοί της Λαμπιρίνας σε αυτή την αποστολή;

  Εδώ, το παιδί έρχεται σε επαφή με αξίες όπως η αλληλοβοήθεια, το να μοιράζεσαι, να δίνεις χαρά και να έχεις πίστη για να καταφέρνεις τα πάντα…

  Μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, αλλά και για τη φιλία και τη σημασία της συνεργασίας.

  Περίληψη: Απόψε είναι η μεγάλη βραδιά. Τα πεφταστέρια ετοιμάζονται να χορέψουν στον μεγάλο τους χορό και να συναντήσουν τις ευχές που ανεβαίνουν από τη Γη, για να τις πραγματοποιήσουν. Για τη Λαμπιρίνα όμως είναι η πρώτη φορά, και δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρη για τον εαυτό της. Θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την ευχή του μικρού αγοριού, που ζήτησε όλο κι όλο ένα μπαλόνι με χρυσή κλωστή; Η μικρή μπαλαρίνα και η ευχούλα θα βάλουν τα δυνατά τους και, με λίγη βοήθεια από το Φεγγάρι, τον Άνεμο, το Ουράνιο τόξο, τον Ήλιο και το Όνειρο, κάτι μαγικό θα συμβεί!

  Ένα αστέρι πέφτει πέφτειΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ένα αστέρι πέφτει πέφτει

  Συγγραφέας: Μαίρη Τσόγκα

  Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1054-2

  Σελίδες: 48

  Ημερομηνία Έκδοσης: 23/11/2017

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here