Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Υπόθεση - Κλεμμένα βραβεία (και κλεμμένα φιλιά) - Θοδωρής Παπαθεοδώρου

  Υπόθεση – Κλεμμένα βραβεία (και κλεμμένα φιλιά) – Θοδωρής Παπαθεοδώρου

  -

  Υπόθεση – Κλεμμένα βραβεία

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Έχοντας απολαύσει την ανάγνωση του πρώτου βιβλίου της σειράς «Άπαιχτοι Ντετέκτιβ», του συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου,  έσπευσα να διαβάσω και το δεύτερο βιβλίο, για να μάθω τι θα εξιχνιάσει αυτή τη φορά η ατρόμητη παρέα.

  Ο Μάνος, ο Μάκης, η Νίκη και η Μαίρη θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον κλέφτη που άρπαξε από το σχολείο τους, τρία χρυσά  μετάλλια αλλά και ένα ασημένιο μήλο, βραβείο που είχε κερδίσει το κυλικείο του σχολείου και συγκεκριμένα η κυρία Μάγδα, η οποία ήταν απαρηγόρητη.

  Αντιλήφθηκα μεγάλο σούσουρο καθώς μπήκα στο προαύλιο του σχολείου. Όλα τα παιδιά ήταν  μαζεμένα μπροστά στο κυλικείο, μιλούσαν, φώναζαν, σπρώχνονταν. Το άσχημο προαίσθημά μου συνεχίστηκε.

  Έψαξα τον Μάνο. Τι πιο φυσικό; Αν και ήταν στις μεγάλες τάξεις, αν και ήταν αρκετά ψηλότερος από τον μέσο όρο του δημοτικού (κι από  μένα, για να λέμε την αλήθεια,) δεν τον είδα. Είδα όμως τον φίλο του και συνάδελφό μου ντετέκτιβ, τον Φούσκα, που ήταν αρκετά φαρδύτερος από τον μέσο όρο του δημοτικού.

  Η αποστολή της ομάδας δύσκολη, αφού δεν είχε πολλά στοιχεία στη διάθεσή της. Όταν όμως ο Μάκης ανακαλύπτει ένα μενταγιόν με ένα όνομα γραμμένο πάνω του στα αραβικά, τότε το μυστήριο των κλοπών σιγά-σιγά ξεδιαλύνεται.

  Και στο δεύτερο βιβλίο, οι αναγνώστες θα απολαύσουν μια ιστορία γεμάτη με δράση, μυστήριο, χιούμορ, έρωτα αλλά και συγκίνηση. Φυσικά δεν λείπουν και τα μηνύματα που ο συγγραφέας έμμεσα περνάει στους αναγνώστες του.

  Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε και αυτή την υπόθεση που αναλαμβάνει η ατρόμητη παρέα, όπως την απόλαυσα κι εγώ κι ανυπομονώ να διαβάσω και το τρίτο βιβλίο της σειράς, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάιο. Δηλαδή σε λίγες μέρες. Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+. Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Λέλας Στρούτση.

  Τι συνέβη; Τον ρώτησα με τα μάτια μου να σαρώνουν την αυλή.

  Κλοπή, μου είπε μασουλώντας κι έδειξε το κυλικείο. Η κυρία Μάγδα το έκλεισε για λίγο μέχρι να διαπιστώσει τι έγινε, κι έτσι τα παιδιά στριμώχνονται για να προλάβουν να ψωνίσουν πριν έρθουν τα λεωφορεία για την εκδρομή.

  Μυστήρια! Πολλά μυστήρια! Χιλιάδες μυστήρια! Πόσα μυστήρια ν’ αντέξει πια κανείς; Οι ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όμως τα αντέχουν όλα, τα ερευνούν όλα, τα λύνουν όλα. Αγόρια! Κορίτσια! Τρεχαλητά! Αγωνίες! Αγάπες! Γέλια! Και… μυστήρια φυσικά!

  Περίληψη: ΈΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΗΛΟ, ΔΥΟ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ…
  ΟΛΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! ΠΩΣ; ΠΟΤΕ; ΓΙΑΤΙ;

  Ένα πρωί όλα τα βραβεία του σχολείου χάνονται. Κάποιος άπλωσε χέρι πάνω τους και τώρα ήρθε η ώρα ν’ απλώσουν χέρι πάνω του οι Άπαιχτοι Ντετέκτιβ. Και μήπως αυτό είναι το μόνο πρόβλημά τους; Έχουν και την καρδιά της Μαίρης που χτυπά ξέφρενα για τον απίθανο Μάνο.

  Ποπό προβλήματα! Ποπό μυστήρια!

  Αλλά όπως λέει και μια μεγάλη ντετεκτιβική αλήθεια: Οι κόμποι και τα μυστήρια πρέπει να λύνονται.
  Εσύ μπορείς να τους βοηθήσεις να λύσουν αυτό το μυστήριο και ν’ ανακαλύψουν πού πήγαν τα κλεμμένα βραβεία του σχολείου και τα κλεμμένα φιλιά της Μαίρης;

  Αλήθεια τώρα…
  Δεν είναι τέλειο να είσαι ντετέκτιβ;

  Στοιχεία βιβλίου: 

  Τίτλος: Κλεμμένα βραβεία (και κλεμμένα φιλιά)

  Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1073-3 

  Σελίδες: 176

  Ημερομηνία Έκδοσης: 05/10/2017

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Γ. Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here