Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου - Ιωάννα Μπαμπέτα

  Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου – Ιωάννα Μπαμπέτα

  -

   Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου

  Προσωπική άποψη: Δήμητρα Κωλέτη

  Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα του αναζητά ο μικρός ήρωας της Ιωάννας Μπαμπέτα και είναι η αναζήτηση αυτή για τους λιλιπούτειους αναγνώστες ένα σεργιάνι σε πηγαίες σκέψεις και απλόχερα συναισθήματα. Συναισθήματα που τους οδηγούν σταδιακά από τη λύπη και την απόγνωση, στη λύτρωση και στη χαρά της επίλυσης του προβλήματος.

  Στις σελίδες της τρυφερής αυτής ιστορίας, ο Αιμίλιος κάνει τα πάντα για να βρει ένα τριαντάφυλλο, ώστε να το προσφέρει στην καλύτερη δασκάλα του κόσμου, στη δασκάλα του. Οι μαθητές, που αγαπούν την κυρία Ρένα, της δείχνουν την αγάπη τους φέρνοντάς της κάθε μέρα όμορφα, μυρωδάτα και πολύχρωμα λουλούδια. Εκείνος όμως δεν έχει να της προσφέρει τίποτα, η πόλη στην οποία ζει είναι τσιμεντένια και τα λουλούδια δυσεύρετα. Αυτό τον αγχώνει, τον προβληματίζει, τον στεναχωρεί πολύ…

   Κάθε πρωί  μπαίνω γρήγορα στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν την κοιτάζω, δεν της λέω καλημέρα. Πάντα λύνω τα κορδόνια μου και τα δένω όταν μπαίνω. Έτσι δείχνω απασχολημένος.
  Η κυρία Ρένα με χαιρετάει.
  -Καλημέρα, Αιμίλιε.
  Όμως εγώ κάνω πως δεν την ακούω. Δεν έχω τριαντάφυλλο να της δώσω. Κι αν νομίζει πως δεν την αγαπώ;

  Και μ’ αυτές τις σκέψεις, και αυτά τα συναισθήματα, ψάχνει να βρει ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα του. Η αναζήτηση συνεχίζεται και άλλοτε του φέρνει απογοήτευση, με το τσιμέντο της πόλης και την αποξένωσή της όλο και να την εντείνει, κι άλλοτε πάλι την ελπίδα, με την αθώα ψυχή του και τα λουλουδάτα όνειρά του να είναι αρωγοί αυτής.

  Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου – Ιωάννα Μπαμπέτα

  Και ψάχνει. Και η λύση έρχεται. Κι είναι από αυτές που χαρίζουν στον αναγνώστη χαρά, ανακούφιση, μηνύματα και επίγνωση πως δώρο πολύτιμο είναι αυτό που ετοιμάζεται με αγάπη κι αφοσίωση από τον αποστολέα, με το κόστος να παίρνει τη θέση που του ταιριάζει και την Αγάπη την αξία που της πρέπει!

  Διαβάστε στα παιδιά σας το «Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου» της Ιωάννας Μπαμπέτα! Πρόκειται για ένα βιβλίο τρυφερό και συγκινητικό, με την αθωότητα του μικρού ήρωα να σε κάνει να υποκλίνεσαι με δέος στον κόσμο των παιδιών.

  Το μήνυμα για το τι είναι δώρο, ειδικά στην εποχή μας που όλα περνούν από το πρίσμα του χρήματος, είναι επίκαιρο και κυρίως διαχρονικό!

  Η εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή είναι εξαιρετική, γεμάτη χρώματα και συναισθήματα αποτυπωμένα στα προσωπάκια των ηρώων. Το βιβλίο είναι ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

  Περίληψη: Κάθε πρωί, όλα τα παιδιά προσφέρουν ένα λουλούδι στη δασκάλα τους, την κυρία Ρένα. Είναι τόσο γλυκιά και όμορφη! Εκείνη χαμογελά και τα αγκαλιάζει. Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει. Κι αν η κυρία Ρένα νομίζει πως δεν την αγαπά;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου

  Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

  Εικονογράφος : Λίλα Καλογερή

  Εκδόσεις: Μίνωας

  ISBN:  9786180213652

  Έτος έκδοσης : 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here