Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή - Αντώνης Παπαθεοδούλου

  Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή – Αντώνης Παπαθεοδούλου

  -

  Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου «Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

  Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή

  Ανήκει στη σειρά Πετάει – Πετάει  και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 7 ετών.

  Ο Νίκος έχει για διπλανό του στο θρανίο έναν πειρατή. Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά πρόκειται για έναν αληθινό πειρατή. Με γάντζο αντί για χέρι και καλυμμένο το ένα του μάτι. Τον λένε Μπελαμή.

  Οι συμμαθητές του δεν πιστεύουν ότι είναι πειρατής και τον κοροϊδεύουν. Δεν τον φωνάζουν με το όνομά του. Τον αποκαλούν Ψαρίλα, γιατί τα ρούχα του μυρίζουν σαν τα ψάρια. Μόνο ο Νίκος τον πιστεύει και παίζει μαζί του, ενώ τον καλεί για παιχνίδι και στο σπίτι του.

  Εμένα πάλι, ο Μπελαμής, δε μου φαινόταν καθόλου κακός, άλλωστε υπήρχαν και ευγενικοί πειρατές στην ιστορία. Κι ίσως ο διπλανός μου να ήταν από τέτοια οικογένεια. Και σίγουρα ήταν. Γιατί, όταν έβλεπε τα άλλα παιδιά να τον φοβούνται, δεν ξέρω τι έκανε το μάτι του το καλυμμένο, αλλά το άλλο του το έβλεπα συχνά λυπημένο.

  Μια μέρα, ο Μπελαμής καλεί όλους τους συμμαθητές του στο πλοίο του, την Ανδρομέδα, για το πάρτι των γενεθλίων του. Πηγαίνουν όλοι από μεγάλη περιέργεια να δουν το σπίτι – πλοίο στο οποίο μένει. Και τότε όλα αλλάζουν…

  Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή

  Ο συγγραφέας, μέσα από την ιστορία του, αναφέρεται στη διαφορετικότητα, στη φιλία και στο σχολικό εκφοβισμό. Η ιστορία του έξυπνη, διασκεδαστική. Περνάει μηνύματα στα παιδιά χωρίς όμως να τους κουνά το δάχτυλο. Πετυχαίνει να διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες αλλά και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι καθετί διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα και κακό.

  Τον Μπελαμή δε χρειαζόταν να τον φοβάσαι, αλλά φοβερός ήταν. Είχε φοβερές γνώσεις, έλεγε φοβερές ιστορίες και ήταν φοβερός στα παιχνίδια.

  Περίληψη Βιβλίου

  “Γεια, εμένα με λένε Νίκο” ψιθύρισα…
  “Εμένα Μπελαμή” είπε και μου έδωσε τον γάντζο που είχε για χέρι. 
  Στην αρχή τρόμαξα κι έμεινα να κοιτάζω τον γάντζο με περιέργεια. Είχα δει, βέβαια, πειρατές στα πειρατικά βιβλία, αλλά πρώτη φορά έβλεπα αληθινό πειρατή, και τι πειρατή… πειρατή συμμαθητή! 
  Πήρα θάρρος και του έσφιξα τον γάντζο με δύναμη. “Γεια σου, Μπελαμή” είπα “και καλώς όρισες!”.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Έχω για συμμαθητή έναν πειρατήΤίτλος: Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή

  Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

  Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

  Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

  Σελίδες: 32

  ISBN: 9789604844500

  Έτος Έκδοσης: 2013

  Επεξεργασία εικόνας: Μαρία Μακροβασίλη 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here