Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Φίλοι για θαύματα - Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη

  Φίλοι για θαύματα – Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

  -

  Φίλοι για θαύματα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Φίλοι για θαύματα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας σε εικονογράφηση Daniel Howarth. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Το βιβλίο ανήκει στη σειρά των εκδόσεων Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Η σειρά αυτή προωθεί την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνεις στη θέση των άλλων.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη φιλία, στη συνεργασία, στην ομαδικότητα.

  Φίλοι για θαύματα – Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

  Ο Κίμωνας, ένα μικρός ποντικός, βοηθά κάθε βράδυ τον κύριο Νικήτα, τον φαροφύλακα, για να ανάψει τη λάμπα του φάρου και να βλέπουν τα πλοία.

  Ο φάρος είχε μια λάμπα στην κορυφή, που αναβόσβηνε μέρα νύχτα και γύριζε σαν ρολόι. Οι ναυτικοί έβλεπαν το φως της και πρόσεχαν τα βράχια. Ο Κίμωνας απολάμβανε από ψηλά το πέταγμα των γλάρων και όταν τελείωνε τη δουλειά του, έτρωγε καλά και ξεκουραζόταν στη φωλίτσα του.

  Μια μέρα όμως, ο φαροφύλακας πηγαίνει στον οδοντίατρο. Τότε ο Κίμωνας αναλαμβάνει μόνος του να ανάψει τη λάμπα. Δε θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Αισθάνεται φόβο. Θα τα καταφέρει ο μικρός ποντικός; Ποιοι θα είναι οι βοηθοί του σε αυτή την αποστολή;

  Όλα όμως του φαίνονταν τόσο τρομαχτικά… Τα πόδια του άρχισαν να τρέμουν ώσπου παραπάτησε γλίστρησε και… Φραπππ! Ο Κίμωνας άρχισε να πέφτει…

  Μια όμορφη ιστορία που μιλά στα παιδιά για το αίσθημα του φόβου, την έννοια της φιλίας και της συνεργασίας. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πολύ όμορφη. Δένει απόλυτα με το κείμενο της συγγραφέως και το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι πολύ καλό.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, με αφορμή το κείμενο της συγγραφέως, υπάρχουν προτάσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε μαζί με τα παιδιά να συζητήσουν πάνω στα θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο, αλλά και να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες που προτείνονται.

  Περίληψη: Ο Κιμώνας βοηθάει τον ηλικιωμένο φαροφύλακα στη δουλειά του. Κάποια μέρα όμως που ο φαροφύλακας λείπει, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζεται στο φάρο. Ο Κίμωνας δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος. Πώς καταφέρνει τελικά να τα βγάλει πέρα;

  Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να μπορούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα. Η σειρά «Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη» αποτελείται από 18 βιβλία.

  Φίλοι για θαύματαΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Φίλοι για θαύματα

  Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Εικονογράφος: Daniel Howarth

  Eκδόσεις: Σαββάλας

  Σελίδες: 24

                                                     ISBN: 978-960-449-892-5

                                                     Έτος κυκλοφορίας: 2014

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Μ. S. Liove

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here