Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η φούσκα με τα ψέματα - Φωτεινή Βασιλείου

  Η φούσκα με τα ψέματα – Φωτεινή Βασιλείου

  -

  Η φούσκα με τα ψέματα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Φωτεινής Βασιλείου «Η φούσκα με τα ψέματα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρρησία, σε εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη. Απευθύνεται σε ηλικίες 5+.

  Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την αφορμή για να γνωρίσω τόσο τη συγγραφέα όσο και τον εκδοτικό.

  Το βιβλίο αναφέρεται στα ψέματα. Κάνετε λάθος όμως αν νομίζετε ότι μόνο τα παιδιά λένε ψέματα στο βιβλίο. Ψέματα λένε και οι μεγάλοι, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ψέματα μικρά ή μεγάλα.

  Η φούσκα με τα ψέματα – Φωτεινή Βασιλείου

  Ο Πέτρος, ο ήρωας του βιβλίου, δε συμπαθεί πολύ το σχολείο. Αποφασίζει μια μέρα να πει ένα ψέμα στη μαμά του, για να μην πάει σχολείο. Της λέει ότι δεν αισθάνεται καλά. Πού να φανταστεί ο ήρωας της ιστορίας μας σε τι περιπέτεια θα έμπλεκε με αυτό το ψέμα που ξεστόμισε!

  Το ένα ψέμα θα φέρει το άλλο και μια τεράστια φούσκα που μαγνητίζει όλα τα ψέματα μικρών και μεγάλων δημιουργείται πάνω από το κεφάλι του Πέτρου.

  Ο Πέτρος άκουσε δύο φίλους να συζητούν για ψάρεμα και κυνήγι. Ο ένας είπε πως κάποτε είχε πιάσει ένα σπάνιο είδος ξιφία πέντε μέτρα μήκος και ο άλλος ότι είχε πιάσει μια αρκούδα τρία μέτρα ύψος.

  Πρόκειται για μια όμορφη ιστορία που παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερο και ευρηματικό τρόπο τις συνέπειες που προκύπτουν από τα ψέματα, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

  Εξαιρετική είναι και η εικονογράφηση του βιβλίου, που δένει απόλυτα με το κείμενο της συγγραφέως και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι υπέροχο.

  Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να αποτρέψετε τα παιδιά από το να καταφεύγουν στα ψέματα, μικρά ή μεγάλα, δεν έχετε παρά να δώσετε εσείς το παράδειγμα, λέγοντάς τους μόνο αλήθειες, αφού είναι γνωστό ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

  Περίληψη: Ο Πέτρος μια μέρα ξυπνάει κακόκεφος. Δεν έχει καμία όρεξη να πάει σχολείο, κι έτσι σκαρφίζεται ένα ψέμα. Ένα μικρό αθώο ψέμα. Το πρώτο του ψέμα. Κι εκεί που νομίζει πως το να λες ψέματα είναι πράμα απλούστατο, βρίσκεται ξαφνικά να κουβαλάει στο κεφάλι του τα ψέματα μιας ολόκληρης πόλης! Μικρά, μεγάλα, διάφανα, αστεία, μπερδεμένα, υπερβολικά, επικίνδυνα, χαριτωμένα, είναι όλα πάνω από το κεφάλι του και τον βαραίνουν. Και τώρα ένας ελέφαντας; Μα πού βρέθηκε ο ελέφαντας; Μια μέρα αρκεί για να καταλάβει πως τα ψέματα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Άραγε θα καταφέρει να ξεμπλέξει από αυτά; Ένα παραμύθι που αποκαλύπτει στα παιδιά μερικές αλήθειες για τα ψέματα.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η φούσκα με τα ψέματα

  Συγγραφέας: Φωτεινή Βασιλείου

  Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

  Εκδόσεις: Παρρησία

  ISBN:  9789606961748

  Ημ. Έκδοσης: 12/2014

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here