Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Η δημιουργία φωτίζει και το πιο βαθύ σκοτάδι - Κατερίνα ΜπάρΚα

  Η δημιουργία φωτίζει και το πιο βαθύ σκοτάδι – Κατερίνα ΜπάρΚα

  -

  Η δημιουργία φωτίζει και το πιο βαθύ σκοτάδι 

  Γράφει η Κατερίνα ΜπάρΚα

  Μια από τις ομορφότερες πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου είναι η έκφραση μέσα από οποιαδήποτε οδό… Είναι η δημιουργία. Όταν κάποιος συνθέτει κάτι είναι σα να γεννά και να φέρνει στο φως ένα «πράγμα» εντελώς καινούριο, νέο και διαφορετικό.

  Μάλιστα, όταν μια δημιουργία πηγάζει από την ψυχή, τόσο πιο δυνατή και σπουδαία γίνεται η πρώτη. Αυτό συμβαίνει σε οποιονδήποτε τομέα, είτε λέγεται συγγραφή, ζωγραφική, είτε ποίηση, τραγούδι ή θέατρο. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο πως οι μεγαλύτερες δημιουργίες αναδείχθηκαν μέσα από τις δυσκολότερες και σκοτεινότερες στιγμές της ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι εξαιρετικά τραγούδια γράφτηκαν μέσα από μια απογοήτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι που ήρθαν αντιμέτωποι με την αρρώστια ή το θάνατο, στράφηκαν στις τέχνες και την έκφραση για να βρουν καταφύγιο.

  Διότι εκεί που νιώθεις ότι έχεις χάσει το παιχνίδι, ότι είσαι ανήμπορος και χαμένος, ξαφνικά ανακαλύπτεις εκείνο το μικρό κομμάτι του εαυτού σου που είχε κάπου χαθεί στην απαιτητική καθημερινότητα, και σε γυρίζει ξανά στην επιφάνεια πιο δυνατό από ποτέ.

  Εντελώς απρόσκλητα ξεπηδούν από μέσα σου εικόνες, κόσμοι και ιστορίες κι εσύ τους δίνεις ζωή και αντλείς δύναμη και χαρά από αυτούς, ενώ παράλληλα αισθάνεσαι ικανός ν’ αντιμετωπίσεις τη σκοτεινή σου πραγματικότητα. Και αυτό γιατί όλη αυτή η δημιουργία έχει κάνει τόσο καλό στην ψυχή και το μυαλό σου που κι αυτά με τη σειρά τους βοηθούν το κορμί ν’ ανακάμψει και να βρει τις χαμένες αντοχές. Κι αρχίζει ξανά να εκφράζεται και να δημιουργεί.

  Η δημιουργία φωτίζει και το πιο βαθύ σκοτάδι

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here