Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΗ εκδίκηση της Σειρήνας - Λία Αραμπατζή

  Η εκδίκηση της Σειρήνας – Λία Αραμπατζή

  -

  Δεν νομίζω ότι μετά την έκρηξη των συναισθημάτων που μου χάρισε το συγκεκριμένο βιβλίο, Η εκδίκηση της Σειρήνας, μπορώ να πω πολλά. Το νόημα βαθύ, ο λόγος της δολοφονίας περίπλοκος, οι χαρακτήρες διαλυμένοι.

  Προσωπική άποψη: Νάντια Κίσκα

  Γέλασε απαλά, αφήνοντας μου το χέρι. Το ένιωσα να καίει εκεί που πριν είχαν ακουμπήσει τα χείλη του.

  Μέχρι πριν το κεφάλαιο 16, μπορώ να πω ότι η ποιητική χροιά του βιβλίου είχε αρχίσει να με κουράζει αναγνωστικά. Κάποιες συμπεριφορές και εκτελέσεις δεν αντιστοιχούν με τα ελληνικά δεδομένα της αστυνομίας και το γνωρίζω εκ πείρας, καθώς τυγχάνει να έχω έναν αστυνομικό στην ευρύτερη οικογένειά μου.

  Δεν μπορώ ωστόσο να το κρίνω ως αστυνομικό, καθώς το βιβλίο είναι περισσότερο συναισθηματικό/κοινωνικό για μένα. Και μετά ήρθε το κεφάλαιο 16.

  Και η καταστροφή μου.

  Η έντονη μυρωδιά του αλκοόλ ήταν το πρώτο πράγμα που παρατήρησα μόλις μπήκα στο υπνοδωμάτιο. Μόρφασα, στενεύοντας τα μάτια μου.

  Δάκρυα που αδυνατώ ακόμη και τώρα που γράφω αυτή την κριτική να συγκρατήσω, απέχθεια και μίσος για άντρες που θεωρούν τις γυναίκες ικανές μονάχα για ένα πράγμα, και ένα κομμάτι της ψυχής μου θρηνεί και δεν είναι έτοιμο να προχωρήσει.

  Η κυρία Αραμπατζή κατάφερε με μια δυνατή ιστορία που πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο θέμα να μου αλλάξει την άποψη εντελώς για το βιβλίο στο ανατρεπτικό του φινάλε. 

  Η γλώσσα ποιητική, με αρκετό εσωτερικό μονόλογο για τα δικά μου γούστα. Οι οπτικές εναλλάσσονται από παρελθόν σε παρόν και οι δυο ηρωίδες, δεμένες με τον ισχυρότερο δεσμό, διχάζονται μεταξύ καθήκοντος και έρωτα.

  Μέχρι την καταστροφή ή τη λύτρωση.

  Πολλά συγχαρητήρια και σίγουρα αναμένω το επόμενο.

  Περίληψη: Όταν ανακαλύπτεις ένα καλά κρυµµένο µυστικό, µπορεί εύκολα να γκρεµιστεί ο τέλειος κόσµος που οι άλλοι κατάφεραν να χτίσουν γύρω σου. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβε η Λυδία, και το έµαθε µε τον χειρότερο τρόπο. Η δολοφονία του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας, στο εστιατόριο της Λυδίας µε το όνοµα «Sirena» θα οδηγήσει σε µια σειρά από ανατροπές. 

  Ο υπεύθυνος του τµήµατος ανθρωποκτονιών, Φίλιππος Αντωνίου, θα προσπαθήσει να λύσει το µυστήριο, πατώντας πάνω στα παραπλανητικά στοιχεία της όµορφης Λυδίας. Θα καταφέρει η πονηρή «σειρήνα» να παρασύρει τον καχύποπτο αστυνοµικό, ακόµη και αν αυτό σηµάνει την καταστροφή τους; Ένα δυνατό µυθιστόρηµα που οδηγεί στο συµπέρασµα πως η λογική δεν χωράει σε µία υπόθεση εκδίκησης.

  Στοιχεία βιβλίου

  Η εκδίκηση της Σειρήνας - Λία ΑραμπατζήΤίτλος: Η εκδίκηση της Σειρήνας

  Συγγραφέας: Λία Αραμπατζή

  Σελίδες: 362

  Εκδόσεις: Πηγή

  ISBN: 9789606264306

  Σελίδες: 362

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιούλιος 2021

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ